PROZVALI HRGA ZBOG VODE

SDP: Zbog prekoračenja roka Grad je izgubio milijune, Hrg: Nemam vremena za SDP

11:07h
0
Ivan Majdak, predsjednik križevačkog SDP-a // Foto: SDP Križevci
Ivan Majdak, predsjednik križevačkog SDP-a // Foto: SDP Križevci

Navodno se radi o 150 milijuna kuna sredstava koja bi se pod povoljnim uvjetima uložila na ovom području.

Križevački SDP-a obratilo se javnosti kako bi odgovorio gradonačelniku Branku Hrgu na njegove, kako kažu, učestale pokušaje da njih i cjelokupnu oporbu prikaže kao kočnicu razvoja Križevaca i križevačkog kraja, a posebno vezano na izdvajanje vodnih usluga iz sastava Komunalnog poduzeća Križevci.

Hrga i direktora Komunalnog poduzeća Gorana Gregureka, kao osobe odgovorne za poslovanje Komunalnog poduzeća Križevci, prozivaju da iz “samo njima znanih razloga” nisu do isteka zakonskog roka 19. prosinca 2012. godine poduzeli ništa kako bi se vodne usluge izdvojile iz sastava Komunalnog poduzeća Križevci, a na taj način se, sukladno zakonu, gradu Križevcima i okolnim općinama omogućio pristup sredstvima iz državnog proračuna za sufinanciranje projektiranja, građenja, rekonstrukcije ili sanacije komunalne infrastrukture.

Dodaju i kako je resorno ministarstvo nedavno uputilo zahtjev da se u roku od mjesec dana, do 30. travnja 2016. godine postigne dogovor oko izdvajanja vodnih usluga ili će Križevci i okolne općine ostati bez sredstava iz državnog proračuna koja su namijenjena za izgradnju komunalne infrastrukture. Navodno se radi o 150 milijuna kuna sredstava koja bi se pod povoljnim uvjetima uložila na ovom području.

– Tek pod pritiskom svih oporbenih vijećnika u Gradskom vijeću gradonačelnik Hrg i direktor Gregurek, pokrenuli su postupak izdvajanja vodnih usluga iz sastava Komunalnog poduzeća. U samoj provedbi izdvajanja vodnih usluga došlo je do nesuglasica i sukoba između gradonačelnika Križevaca i načelnika općine Kalnik, što je na kraju rezultiralo i sudskim sporom koji je potpuno blokirao proces izdvajanja vodnih usluga iz sastava Komunalnog poduzeća Križevci – navodi u priopćenju Ivan Majdak, predsjednik križevačkog SDP-a Ivan Majdak.

Križevačka oporba na čelu sa SDP-om inicirala je i tematsku sjednicu Gradskog vijeća Križevaca na koju su bili pozvani načelnik općine Kalnik Mladen Kešer i predsjednik Općinskog vijeća Božidar Kovačić, sa ciljem da se pronađe konstruktivno rješenje i postigne konačni dogovor oko izdvajanja vodnih usluga.

– Na žalost. gradonačelnik Križevaca Branko Hrg tu je sjednicu Gradskog vijeća umjesto za postizanje dogovora, iskoristio za svoje već dobro poznato politikanstvo i još jedan pokušaj podcjenjivanja križevačke oporbe – zaključuje Majdak.

Branko Hrg nam je na naš pismeni upit da se očituje vezano uz priopćenje, naveo kako je prezauzet da bi se bavio SDP-om.

Gradonačelnik Križevaca Branko Hrg (HSS) // Foto: Matija Gudlin
Gradonačelnik Križevaca Branko Hrg (HSS) // Foto: Matija Gudlin

– Zbog prezauzetosti važnim projektima i programima nemam vremena čitati priopćenja križevačkog SDP-a. Navodno se isto odnosi na problem oko razdiobe Komunalnog poduzeća. Tu mogu samo reći da je načelnik Općine Kalnik član SDP-a, a i u Općinskom vijeću Kalnika je SDP u većini, pa nemaju valjda križevački SDP-ovci različitu politiku od kalničkog SDP-a – odgovorio je Hrg.

čitam...
Loading...