hk podravka

Sedam medalja iz Zadra, dva zlata, dva srebra i četiri bronce

Hrvački klub Podravka i na ovom turniru zabilježio je odlične rezultate, osvojeno je sedam medalja, od čega dvije zlatne, dvije srebrne i tri brončane.

13:04h
0
Foto: HK Podravka

Protekloga vikenda hrvači Podravke pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Saše Šprema boravili su u Zadru gdje je sad već tradicionalno održan šesti puta po redu Međunarodni hrvački turnir Zadar OPEN.

Ovogodišnje izdanje turnira osim onih rezultatskih imalo je i humanitarnu notu, naime organizacijom turnira domaćin Hrvački klub Zadar prikupljao je novac za liječenje teško oboljele 11-godišnje Zadranke Petre Zrlić koja boluje od neuroblastroma nadbubrežne žlijezde.

Osim Podravke i desetorica podravkašica i poravkaša na turniru je još nastupilo 27 klubova, te preko 200 hrvačica i hrvača iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, BiH i Ukrajine. Kao što je već i tradicionalan turnir, tradicionalan bio je i sam program natjecanja.

Turnir je započeo u subotu u 10.30 sati u dvorani OŠ Zadarski otoci i trajao do 14.30 sati. Na četiri postavljena borilišta svoje stečeno znanje pokazali su hrvačice i hrvači rođeni od 2000. do 2009. godišta. Finalne borbe održane su u vremenu od 20.30 do 22.30 na zadarskom Forumu odnosno na Poljani Ivana Pavla II.

Uz mnogobrojnu publiku, domaću, turnir je gledao i veliki broj turista koji su se zainteresirali i svojim prisustvom podržali ovaj event. Vrijeme od završetka kvalifikacijskih pa sve do početka finalnih borbi iskorišteno je kupanjem na zadarskim plažama i šetnjom starim dijelom grada Zadra.

Hrvački klub Podravka i na ovom turniru zabilježio je odlične rezultate, naime u gore spomenutoj konkurenciji osvojeno je sedam medalja, od čega dvije zlatne, dvije srebrne i tri brončane.

Zlata su osvojili Luka Galić u kategoriji do 59 kilograma i Jakov Šimunić u kategoriji do 49 kilograma. Djevojčice, Dina Vida Horvat i Lana Nogić bile su srebrne, Dina u kategoriji do 36 kilograma, a Lana u kategoriji do 44 kilograma. Gregor Gašparić bio je treći u kategoriji do 59 kilograma. Od djevojčica za Podravku nastupila je još i Jelena Mihatvić koja je u kategoriji do 33 kilograma osvojila brončanu medalju. Brončani, ali u uzrastu dječaka u kategoriji do 65 kilograma bio je i Karlo Mijatović. Za Podravku još su nastupili Ivan Čordaš u kategoriji do 49 kilograma, Viktor Srpak u kategoriji do 36 kilograma i Filip Šprem u kategoriji do 40 kilograma. Oni su nažalost ostali bez postolja.

čitam...
Loading...