Sedam medalja za plesače Ritma

19:14h
0
120206-ritam

U Koprivnici je u subotu održan Bodovni turnir Hrvatskog športskog plesnog saveza “Trofej grada Koprivnice” na kojem su nastupili i plesači Ritma iz Koprivnice, Križevaca i Velikog Bukovca i ostvarili odlične rezultate.


Najmlađi par, Josip Požgaj i Angela Mesarić iz Velikog Bukovca koji se natječu u kategoriji osnovci D1 oduševili su izvedbom, te osvojili drugo mjesto u standardnim i prvo mjesto u latinsko-američkim plesovima.

U kategoriji mlađa mladež D3 u standardnim plesovima, Ritam je imao dva plesna para. Križevčani Jan Čapek i Marta Katavić bili su odlični i osvojili srebro, a koprivničanci Gordan Grgić i Monika Petrinec broncu. U latinsko-američkim plesovima, Jan i Marta su se natjecali u kategoriji D3 i izvrsno otplesali sambu, cha-cha-cha i jive, te osvojili zlatnu medalju. Gordanu i Moniki u kategoriji D2 medalja je izmakla za jedno mjesto, te su natjecanje završili kao četvrti.

Najjača konkurencija na turniru bila je, kao i uvijek, u kategoriji mlađa mlađež C u kojoj se pleše svih pet plesova u standrdnim i pet u latinsko-američkim plesovima. Ritam je i tu imao dva plesna para – Roberta Krušlina i Elenu Međimorec iz Križevaca , te koprivničance Erika Lugomerića i Anu Ciglar. Nakon otplesanog polufinala u standardu (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep), Robert i Elena zauzeli su jedanaesto, a Erik i Ana osmo mjesto od ukupno četrnaest parova. U latinu su plesali sambu, cha-cha-cha, rumbu, pasodoble i jive, te su od četrnaest parova Robert i Elena natjecanje završili na jedanaestom, a Erik i Ana na devetom mjestu.

U kategoriji odraslih nastupili su Matej Makar i Lucija Jantolek iz Velikog Bukovca, te u standardu u D2 osvojili srebrnu, a u latinu u kategoriji D1 brončanu medalju.

Očit je napredak mladih plesača iz turnira u turnir, te je za očekivati da će i daljni rezultati biti sve bolji. Slijedeći turnir na rasporedu je 19. veljače u Čakovcu.

čitam...