Mladi voze pijani izdaleka

Šef policije vapi za noćnim klubom u Đurđevcu

06:30h
0
Mladi na terasi // Foto: Matija Gudlin

Jedna od boljki ovoga kraja je što Đurđevac nema noćni klub pa mladi odlaze po zabavu van grada, u Pitomaču, Bjelovar te natrag kući voze pod utjecajem alkohola. Zato Đurđevcu hitno treba takvo mjesto – apelirao je Karas.

Sudeći prema policijskoj statistici, Đurđevac je zaista siguran grad.

U proteklih pet godina u padu je broj kaznenih djela, općeg kriminaliteta, teških krađa i provala, sve je manje narušavanja javnog reda i mira, a smanjuje se i broj prometnih nesreća.

Jedini pokazatelj s kojim u đurđevačkoj Policijskoj postaji nisu zadovoljni je udio sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola.

– Takvih vozača je čak 17,7 posto, što je iznad svakog prosjeka, jer ih je na državnoj razini 12 posto, kao i u drugim postajama – iznio je zabrinjavajuće brojke Krunoslav Karas, načelnik Policijske postaje Đurđevac.

Krunoslav Karas // Foto: Kristina Kos
Krunoslav Karas // Foto: Kristina Kos

Napomenuo je da unatoč svim mjerama prevencije i represije ne uspijevaju tu brojku svesti na minimum.

– Jedna od boljki ovoga kraja je što Đurđevac nema noćni klub pa mladi odlaze po zabavu van grada, u Pitomaču, Bjelovar te natrag kući voze pod utjecajem alkohola. Zato Đurđevcu hitno treba takvo mjesto – apelirao je Karas.

Lani je u Đurđevcu u prometnim nesrećama poginula jedna osoba, dok predlani poginulih nije bilo.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola, stanje sigurnosti u protekloj godini bilježi samo pozitivne brojke.  Ukupan broj kaznenih djela je smanjen s 303 predlani, na 260 prošle godine.

Opći kriminalitet pod koji spadaju krađe, utaje, prijetnje, ubojstva je pao sa 140 na 105 takvih kaznenih djela.

– U posljednjih pet godina nije se dogodilo ni jedno ubojstvo, dok smo čak 90 posto značajnijih kaznenih djela razriješili, tj. pronašli počinitelje – pohvalio se načelnik.

čitam...