Šefica TZ-a Križevci Vlasta Kliček novac iz blagajne davala prijateljici

15:19h
0
Vlasta Kliček - foto: www.braca-hrvatskoga-zmaja.hr

Vlasta Kliček više nije direktorica Turističkog ureda grada Križevaca. Članovi Vijeća Turističke zajednice odlučili su ju razriješiti te dužnosti nakon što je nadležno tijelo HTZ-a, krovne turističke organizacije, provelo reviziju financijskog poslovanja križevačke Zajednice i utvrdilo minus od oko 140 tisuća kuna, zbog čega je njezin račun u blokadi. 


Nakon otkaza direktorici Kliček operativno vođenje Turističke zajednice preuzeo je gradonačelnik Branko Hrg, koji je prema novom zakonu po dužnosti i predsjednik Zajednice, a odmah je raspisan natječaj za novu čelnu osobu križevačkog turizma. Ako bude zainteresiranih koji će udovoljavati zakonom propisanim uvjetima, poput onog o najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima u turističkoj struci, te ako vijećnici dobro ocijene zatraženi program razvoja turizma, novi direktor križevačke Turističke zajednice mogao bi biti izabran već polovicom travnja. Do tada njezin predsjednik Hrg najavio je reprogramiranje dugovanja Zajednice i omogućavanje nastavka rada deblokiranjem njezinog računa.

 

Inače, kako se neslužbeno može doznati, manjak kuna zbog kojeg je blagajna Zajednice završila u minusu nastao je jer je sada bivša direktorica Vlasta Kliček lakovjerno posudila taj novac prijateljici koja je zapala u poteškoće s vraćanjem kredita.

tekst: Radio Koprivnica

čitam...