konačno je gotovo

Semafori na raskrižju ‘neslavne’ križevačke ulice uskoro idu na tehnički pregled, evo kada će biti pušteni u pogon

Upravo Koprivnička ulica može se svrstati na listu ‘neslavnih’. Prisjetimo se samo kada je krenula prva faza obnove još prije četiri godine. Došlo je do probijanja rokova obnove, što je izazvalo ljutnju i bunu stanara te ulice. 

14:00h
0
Novo ruho Koprivničke ulice u Križevcima // Foto: križevci.hr

Semafori koji su postavljeni na raskršću Ulice Petra Zrinskog, Koprivničke ulice s Ulicom Ivana Gundulića Križevcima uskoro će biti pušteni u pogon.


Točnije, trenutno je u fazi priprema za tehnički pregled koji je planiran 1. kolovoza, a odmah nakon toga, semafori će se staviti u funkciju. Potvrdili su nam to u Hrvatskim Cestama.

Inače, radovi u Koprivničkoj počeli su prošle godine u listopadu. Rok za završetak bio je četiri mjeseca. No, onda je došlo do produljenja roka na 31. svibanj.

– Zbog potrebe rekonstrukcije dotrajalih podzemnih instalacija odnosno vodovodne mreže, odvodnje, plinske mreže i električnih instalacija te nepovoljnih vremenskih uvjeta te ulaskom u zimski period ukazala se potreba za produljenjem roka i sklapanjem aneks ugovora za izvođenje radova – kazali su nam u Hrv. Cestama.

Koprivnička ulica u Križevcima zadaje velike glavobolje stanarima i putnicima // Foto: Koprivnica.net
Koprivnička ulica kada su krenuli radovi 2015.godine bila je predmet svađa i rasprava

Ugovoreni radovi su obuhvaćali rekonstrukciju kolnička, uređenje obostrane pješačke staze te rekonstrukciju raskrižja s regulacijom prometa pomoću semafora.

Inače, vrijednost radova na obnovi prometnice je oko tri milijuna kuna, financiranih iz proračuna Hrvatskih cesta.

Grad Križevci su imali su zadatak riješiti pitanje komunalne infrastrukture, a zbog toga je opet bilo potrebno raskopati Gundulićevu ulicu koja je inače obnavljana još prošle godine.

Foto: Matija Gudlin
Postavljaju se semafori //Foto: Matija Gudlin

Upravo Koprivnička ulica može se svrstati na listu ‘neslavnih’. Prisjetimo se samo kada je krenula prva faza obnove još prije četiri godine. Došlo je do probijanja rokova obnove, što je izazvalo ljutnju i bunu stanara te ulice.

Navedimo i to da je izvođač radova bio RADNIK iz Križevaca, a kompletan nadzor izvodio je Labos iz Varaždina.

 

čitam...