Podrška ravnopravnosti spolova

Senzibiliziranost za rad povjerenstava još uvijek nedostatna

12:32h
0
Finski institut za zdravstvo i socijalnu skrb posjetio je naše Povjerenstvo za ravnopravnost spolova // Foto: kckzz.hr

Raspravljano je o ciljevima projekta i stvaranju preduvjeta za razvoj rodno osjetljivih javnih politika kroz osnaživanje, umrežavanje i edukaciju županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova.

Održan je radni sastanak u okviru twinning projekta Podrška ravnopravnosti spolova, koji provode Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH i Finski Institut za zdravstvo i socijalnu skrb.

Na sastanku je uz upoznavanje s finskim partnerima, raspravljano o ciljevima projekta i stvaranju preduvjeta za razvoj rodno osjetljivih javnih politika kroz osnaživanje, umrežavanje i edukaciju županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova.

Predsjednica Županijske skupštine, ujedno i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, sudionice je upoznala s radom i postignućima županijskog Povjerenstva s naglaskom na jedinstvene projekte i suradnju s udrugama civilnog društva, humanitarne aktivnosti te na Festival žena iz ruralnih područja.

Osim što su razmijenjena iskustva i primjeri dobre prakse, ukazano je i na poteškoće u provedbi zadaća koje spadaju pod poslove županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova. Stav je da je potrebno doći do adekvatnih odgovora na potrebe povjerenstava, te uspostaviti čvršću suradnju i pokazati čvršću podršku njihovom radu.

Među planiranim aktivnostma je i edukacija, koju će provesti finski stručnjaci i stručnjakinje do kraja ove godine, a tiskat će se i praktični priručnik.

čitam...