-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
akcijali diljem europe

Serijski lopovi Roki, Cristian i Kristijan u nekoliko sati opljačkali četiri kuće, u Koprivnici ih vidjeli vlasnici kako bježe, u Carevdaru pred policijom pobacali nakit i pajser
S

Kriminalna trojka rođena je u Italiji, a prebivaju u Vinkovcima i Dardi. Operirali su i akcijali širom Europe, prebacili se i na naš kraj, no tu ih je policija uhvatila i zaustavila

Ne propustite

Općinski sud u Koprivnici prije nekoliko dana donio je presudu protiv 35-godišnjeg Drage K., zvanog Roki, 24-godišnjeg Cristiana B. i 44-godišnjeg Kristijana H., koji su sredinom studenog prošle godine počinili niz provala u obiteljske kuće na području sjeverozapadne Hrvatske. Točnije, provaljivali su u kuće u Koprivnici, Ludbregu, Selniku i Varaždinskim Toplicama, a sve to unutar jednog poslijepodneva.

- Oglas -

Najveću štetu počinili su u Koprivnici, gdje su akcijali u Ulici Nikole Sertića. U kuću oštećenog Josipa i supruge mu Nadice provalili su između 19 i 20 sati i bila im je to posljednja meta od četiri u nizu. Orobili su vrata terase, a zatim i ulazna od kuće te iz iste odnijeli vjenčano prstenje, lančiće i ostali nakit vrijedan oko 7000 kuna. U Varaždinskim Toplicama počinili su štetu od oko 5000 kuna, u Selniku oko 600 kuna, dok su iz kuće u Ludbregu otišli praznih ruku.

Kao što smo naveli, pljačka u Koprivnici bila im je posljednja, a prilikom nje lopovi su zamijećeni od strane vlasnika kuće. Naime, vlasnici su u blizini kuće vidjeli parkirani automobil zagrebačkih registracija i nepoznate muškarce kako bježe u njemu. Ulaskom u kuću zatekli su nered, shvatili o čemu se radi i odmah alarmirali policiju.

Pljačkali i operirali širom Europe, svi su rođeni u Italiji

Policija je lopove zaustavila u Carevdaru, prilikom čega su ovi iz auta izbacili pajser i dio ukradenih predmeta, koje je policija naknadno pronašla. Privedeni su i strpani u istražni zatvor te odvedeni na sud, gdje im je zatvorska kazna potvrđena.

- Oglas -

Priznali su nedjela za koja ih se tereti, a s obzirom na to da su ranije imali veliko iskustvo sličnih kaznenih djela, automatski su strpani u zatvor. Prvoosumnjičeni Roki dobio je bezuvjetno godinu i pol, drugoosumnjičeni Cristian godinu i dva mjeseca, s time da će sedam mjeseci provesti iza rešetaka, a preostali dio je uvjetan s rokom kušnje od četiri godine, dok je trećeosumnjičeni Kristijan dobio bezuvjetno godinu dana.

Također, svi oni moraju nadoknaditi štetu vlasnicima kuća u koje su provaljivali, nadoknaditi paušalne troškove suda u visini od 400 kuna, a moraju nadoknaditi i troškove braniteljima koji su im dodijeljeni po službenoj dužnosti.

Inače, svi trojica od ranije su poznati policiji po svojim kaznenim djelima, pogotovo Drago iliti Roki te Cristian koji su operirali diljem Europe i iza sebe imaju na desetke prijava. Unatoč tome bili su slobodni na temelju čega su i akcijali po našem kraju. Nadamo se da im je ovaj put policija konačno stala na kraj.

Na kraju dodajmo kako su sva trojica rođena u Italiji, odnosno Milanu, Brescii i Bologni, no prebivalište im je prijavljeno u Vinkovcima i Dardi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti