SPORAZUMNI RASKID UGOVORA

Šest igračica sljedeće sezone nećemo gledati u dresu Podravke Vegete: “Bilo je potrebno dosta razumijevanja kako bi se razgovori završili”

Natjecanja su poništena te nije bilo razloga zadržavati ih u Koprivnici.

10:57h
0
Rk Podravka - Rk Krim
Jovana Risović sporazumno je raskinula ugovor // Foto: Ivan Brkić

Ana Debelić, Elena Gjorgjievska, Jovana Risović, Tjaša Stanko, Andrea Ianasi i Aneta Benko čine popis igračica s kojima je RK Podravka Vegeta sporazumno raskinula ugovor. Kako stoji na službenim klupskim stranicama, s igračicama koje su iskazale želju za odlaskom vođeni su razgovori, uzevši u obzir da su natjecanja poništena te nije postojao razlog da ih se zadrži u Koprivnici.

– Iako razgovori nisu bili nimalo jednostavni, s obzirom na to da klub i igračice nisu imali utjecaj na poništavanje natjecanja, te nemogućnost daljnjeg igranja u aktualnoj sezoni i da su praktički svi sudionici dovedeni u situaciju da je vrlo teško procijeniti koji je model rastanka najispravniji, bilo je potrebno dosta razumijevanja s obje strane kako bi se ti razgovori završili potpisivanjem sporazumnih raskida ugovora – stoji u objavi kluba zahvalnog spomenutim igračicama na svemu što su učinile noseći dres koprivničkog kluba.

Podsjetimo, uslijed epidemije koronavirusa Hrvatski rukometni savez i Europski rukometni savez poništili su natjecanja čime su Podravkašice ostale bez mogućnosti ostvarivanja velikih rezultata. Takvoj se situaciji klub morao prilagoditi, poručuju, poduzimajući određene mjere i odluke s ciljem očuvanja kluba, radnih mjesta i budućnosti, a što je uključivalo i smanjenje plaća aktualnom igračkom kadru.

Foto: Ivan Balija
Ana Debelić jedna je od igračica koje više nećemo gledati u Podravkinu dresu // Foto: Ivan Balija

– Ponosni smo na činjenicu da su sve igračice shvatile ozbiljnost situacije u kojoj se gotovo cijeli svijet našao. Svjesne su izazova s kojima se suočava sport, pa tako i RK Podravka, te što su sve bez pogovora prihvatile odluku o smanjenju svojih primanja do trenutka stabilizacije aktualne situacije, odnosno početka natjecanja u narednoj sezoni – kažu iz kluba.

Dodajmo kako će igračice, koje će i sljedeće sezone biti u sastavu trenera Zlatka Saračevića, na otvorenom trenirati do kraja svibnja kada slijedi uobičajena pauza do srpnja i priprema za novu sezonu.

Foto: Ivan Balija
Tjaša Stanko // Foto: Ivan Balija

čitam...