najbrži prst

Šest projekata Koprivničkog poduzetnika palo u vodu zbog jednog ‘klika’, direktorica Golčić: Nepravda je velika, mjeseci rada pali su u vodu zbog ‘sporog’ prsta

Dogodi se da u 37 sekundi očito niste dovoljno dobro vježbali prst i  kliknuli na vrijeme u taj sustav. Ovo jest frustrirajuće, ali nadamo se da će nadležno Ministarstvo promijeniti taj način prijave, kaže M. Golčić.

12:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Martina Golčić // Foto: Matija Gudlin

Šest projekata ukupne vrijednosti milijun kuna koje je Koprivnički poduzetnik prijavio na natječaj natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije propalo je i to zato što nisu dovoljno brzo ‘kliknuli’ u trenutku dok je natječaj bio proglašen otvorenim.

– Mjeseci rada pali su u vodu i to ne zato što naši projekti su nisu bili dovoljno kvalitetni, nego zato što očito nismo dovoljno brzo kliknuli. Dogodi se da u 37 sekundi očito niste dovoljno dobro vježbali prst i  kliknuli na vrijeme u taj sustav. Ovo jest frustrirajuće, ali nadamo se da će nadležno Ministarstvo promijeniti taj način prijave. I molim poduzetnike da ne budu razočarani jer imamo natječaje na koje ćemo ih opet prijavljivati – kazala je M. Golčić. 

Nepravda je velika, a frustracija zbog toga još veća, ističe Golčić.

– Možete misliti kako su poduzetnici razočarani jer su im propali projekti važni za njihovo poslovanje, za njihovu budućnost. Radi tog klika, sporog prsta, produlji se ta cijela nabava na šest do sedam mjeseci, a vi to vrijeme nemate i ne možete čekati, onda možete zamisliti frustraciju, a da ne govorim o težini posla. Sad ponovo treba te iste ljude motivirati i da ipak tako nije sve crno. Inače, nećemo imati koga prijaviti i ne znam kako će se onda uopće ti novci iz EU potrošiti – objašnjava Golčić. 

Martina Golčić // Foto: Matija Gudlin

Inače, riječ je o natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova  pod nazivom Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz IKT, a putem kojeg je osigurano oko 53 milijuna kuna. Natječaj bi opet, kaže Golčić, trebao biti otvoren tek u ožujku iduće godine.

No, kako piše 24sata, ministar Darko Horvat, zbog nastale situacije i revoltiranih poduzetnika, istaknuo je da će se razmotriti cijela situacija te je najvjerojatnije da će se natječaj potom i poništiti.

– I da se poništi natječaj, opet ostaje taj gorak okus u ustima nakon toga. Uistinu se ovime se moglo dogoditi da perspektivna tvrtka koja bi mogla zaposliti 20 obrazovanih informatičara, bude u problemu i to zbog tog najbržeg prsta.  Nadamo se da će Ministarstvo promijeniti takav način prijave i molim poduzetnike da ne budu toliko razočarani  – zaključuje Golčić.

 

 

čitam...