Memorijal dr. Marijana Jergovića

Šesti čuvar uspomene ove nedjelje u Pitomači

12:59h
0
Izvor: Pitomacafestival.hr

Interpretacijom njegovih djela svake godine počast dr. Jergoviću odaju brojni izvođači.

Domom kulture u Pitomači u nedjelju, 3. travnja, od 20.05 sati odzvanjat će melodije posvećene jednom od utemeljitelja glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja, dr. Marijanu Jergoviću.

Šesti Memorijal dr. Marijana Jergovića čuva uspomenu na njegovo stvaralaštvo i umjetnički doprinos glazbenoj sceni Podravine i Podravlja. Interpretacijom njegovih djela svake godine počast doktoru odaju brojni izvođači.

u Domu kulture moći će se poslušati izvedbe Podravskih mužikaša, Dražena Žanka, Franje Barića, Danguba, Mjesečine, Ane Filipović, klape Larus, Vinke Bedeković, Kristine Domović, Tomislava Tišljara i mnogih drugih.

Marijan Jergović svoj je umjetnički angažman utkao i u jedan od najpoznatijih dječjih festivala Kukuriček, koji se održava u Đurđevcu, pa će nas u djetinjstvo vratiti pjesme koje će izvesti Glazbena igraonica GŠ Jan Vlašimsky Virovitica i Dječji zbor OŠ Petra Preradovića Pitomača.

Memorijal se održava u organizaciji Centra za kulturu Drago Britvić.

Suorganizatori su općina Pitomača, udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja te Turistička zajednica Općine Pitomača.

Izvor: pitomacafestival.hr

čitam...