-5.6 C
Koprivnica
Srijeda, 8. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
VRIJEDNE NAGRADE

Šetnica na Šoderici i Amazon of Europe Bike Trail dobili vrijedna priznanja, Sabolić: Javnost je prepoznala projekt i koristi ga, održiv je

U sklopu projekta izgradnje šetnice na Šoderici izgrađene su dvije promatračnice, odnosno vidikovca, postavljene edukativne table s oznakama za slabovidne i slijepe osobe, ali i nabavljena oprema za dodatnu edukaciju

Ne propustite

Povodom osvajanja drugog mjesta na nacionalnom izboru za najbolje projekte, danas je održan simboličan susret u županijskoj upravi kojem su prisustvovali načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, ravnateljica PORA-a Melita Birčić, Željka Kolar, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije te domaćin župan Darko Koren sa suradnicima.

- Oglas -

Susret je bio nastavak svečanosti koja se nedavno održala u Zagrebu, a na kojem su našoj Županiji, odnosno općini Legrad uručena dva velika priznanja.

Za titulu najboljeg natjecalo se čak 37 projekata, a projekti koji su predstavljali Koprivničko-križevačku županiju bili su Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad, koji je prijavila PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ, i Amazon of Europe Bike Trail, čiji je prijavitelj bila Koprivničko-križevačka županija.

Legradski projekt u kategoriji glasova javnosti osvojio je drugo mjesto, a isto je u kategoriji doprinos prekograničnoj suradnji odnio Amazon of Europe Bike Trail također.

Predaja nagrade Legrad
Foto: Sonja Badalić
- Oglas -

– Ovakav primjer pokazatelj je svima da se može ako se zna i želi biti uspješan i siguran sam da je ovo samo jedan u nizu koraka koji su još pred nama na tom putu ostvarenja ciljeva, a oni su da što više projekata i sredstava iskoristimo – kazao je župan Koren te pojasnio da su projekti bili nominirani u četiri kategorije: znanost i inovacije, lokalna i regionalna zajednica, prekogranična suradnja i poduzetništvo, dok je peta kategorija bila najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti.

Načelnik Legrada Ivan Sabolić zahvalio je Županiji, PORA-i i Javnoj ustanovi za zaštitu prirode na podršci te istaknuo zadovoljstvo izborom partnera.

– Najvažnije je da je ovaj projekt dobio nagradu po izboru javnosti, znači da je prepoznat da se može koristiti i biti održiv – kazao je Sabolić te dodao kako je ovo tek jedan u nizu projekata koje provode u suradnji s PORA-om s kojom su u kontaktu na tjednoj bazi.

Predaja nagrade Legrad
Foto: Sonja Badalić

Melita Birčić, ravnateljica PORA-e istaknula je kako je ovo dokaz da jedino partnerstvo i suradnja mogu rezultirati priznanjima, a još je važnije konkretnim projektima koji služe cijeloj zajednici i KCKZZ županiji.

– Ovdje je bilo puno infrastrukturnih radova, šetnica je zaživjela, posjećena je, ne možemo tu zanemariti i prirodnu baštinu i sve što smo radili u cilju održivog razvoja, a sve s ciljem stavljanja u funkciju razvoja turizma – rekla je Birčić.

Željka Kolar iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, zahvalila je partnerima zahvaljujući kojima su odabrani i prepoznati.

– Cilj je bio valorizirati, još više unaprijediti i upoznati javnost s vrijednom prirodnom baštinom i područjem. Naše aktivnosti odvijale su se na području Šoderice koja je sastavni dio višestruko zaštićenog područja, dio je regionalnog parka Mura Drava Dunav, Natura 2000 područja, ali i od UNESCO-a prepoznatog rezervata Mura, Drava, Dunav. Imamo jako dobre rezultate, velik je interes posjeta školske i vrtićke populacije tom vrijednom zaštićenom području, a ima interesa s mora, ali i susjednih država odakle dolaze posjetitelji koji žele upoznati to područje – kazala je Kolar te spomenula kako su u sklopu projekta izgradnje šetnice na Šoderici izgrađene dvije promatračnice, odnosno vidikovca, postavljene edukativne table s oznakama za slabovidne i slijepe osobe, ali i nabavljena oprema za dodatnu edukaciju.

Predaja nagrade Legrad
Foto: Sonja Badalić
Predaja nagrade Legrad
Željka Kolar, ravnateljica Javne ustanove za zaštitu prirode KCKZZ // Foto: Sonja Badalić
Predaja nagrade Legrad
Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad // Predaja nagrade Legrad
Predaja nagrade Legrad
Foto: Sonja Badalić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

šokantne slike

[FOTO] UZNEMIRUJUĆE Nepoznati monstrum psu u nozi probušio rupu i kroz nju provukao lanac

Uznemirujuće i krajnje šokantne fotografije stižu iz varaždinske Udruge za zaštitu životinja Spas, čiji su djelatnici prije nekoliko dana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti