In memoriam

Shrvan teškom bolešću napustio nas je Luka Kokotić, veliki entuzijasta, kulturni animator i političar

Posljednji ispraćaj pokojnika bit će u ponedjeljak u 14 sati na groblju u Budrovcu, gdje je Luka živio sa svojom suprugom.

11:30h
0

Nakon teške operacije u koprivničkoj bolnici, jučer nas je u 63. godini života napustio Budrovčan Luka Kokotić. Shrvan teškom bolešću otišao je prerano. Luka je bio veliki entuzijasta, kulturni animator, organizator i suradnik mnogih kulturnih događanja.


Godinama je bio organizator jedne od stožernih priredbi Picokijade povorke aranžiranih kola Podravina od leta do leta, a u njegovo vrijeme one su bile najmasovnije i najbolje.

Kad je udruga Peski art prije dvije godine obilježavala 80 godina rođenja velikog hrvatskog slikara Josipa Turkovića postavljanjem spomen ploče, Luka je napisao i jedan dirljivi tekst “Ponekad razmišljam” kao omaž velikom umjetniku. Možda je manje poznato da je zapisivao i stihove pa je zapisao nekoliko prije svega dirljivih pjesama u spomen na Josipa Turkovića, Miroslava Dolenca Dravskog i drugih.

Nažalost, ostaje neispunjena želja i ideja izdavanja zajedničke grafičke mape s njegovim stihovima i ilustracijama predsjednika udruge Franje Mihočke koju je upravo Luka inicirao.

Luka je bio i politički aktivan te je kao član Laburista bio kandidat za gradonačelnika Đurđevca te je aktivno sudjelovao u političkom i društvenom životu grada Đurđevca.

Za sobom je ostavio suprugu, dvoje djece te dvoje unučadi.

Posljednji ispraćaj pokojnika bit će u ponedjeljak u 14 sati na groblju u Budrovcu, gdje je Luka živio sa svojom suprugom.

– Dragi Luka, hvala Ti na suradnji i prijateljstvu i počivaj mirno i spokojno, poručili su na svojem Facebook profilu članovi udruge Peski art Đurđevac.

 

čitam...