TRADICIJA DUGA 16. GODINA

FOTO Sidonijini dani okupili velik broj posjetitelja, bila je to prilika za prisjetiti se prve hrvatske primadone

Uz Županiju, manifestaciju su sufinancirali i Grad Križevci te Općina Gornja Rijeka.

13:55h
0
Foto: prigorski.hr

Prošlog je vikenda u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Sidonije Rubido Erdödy u Gornjoj Rijeci održana kulturna manifestacija pod nazivom Sidonijin dan. Tradicija je to duga već 16. godina, a slavi kulturnu baštinu i čuva uspomenu na prvu hrvatsku primadonu, Sidoniju Erdödy Rubido, koja je u Gornjoj Rijeci umrla 1884. godine.

Manifestaciju su, uz brojne druge uzvanike, posjetili i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš, zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško te načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, a u programu su nastupili plesna skupina ‘Sidonija’, školski zbor OŠ Sidonije Rubido Erdödy, Ivona Višak Pavlović na klaviru, sopranistica Natalija Kralj koja je uz klavirsku pratnju Tomislava Ružaka pjevala Ivana Zajca te Adam Končić s tamburaškim orkestrom ‘Črni Tomaš’.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Voditeljica programa bila je Karmen Špiranec u kostimu izrađenom prema opisu haljine u kojoj je Sidonija nastupila na premijeri opere „Ljubav i zloba“.

Organizator manifestacije bila je Udruga potkalničkih plemenitaša na čelu s predsjednikom Ivicom Truščecom, a članovi su u svojim raskošnim povijesnim kostimima, uz pratnju autentične glazbe i koreografije, rado viđeni gosti na brojnim pozornicama diljem zemlje i inozemstva.

Uz Županiju, manifestaciju su sufinancirali i Grad Križevci te Općina Gornja Rijeka.

čitam...