NOVI IZAZOVI

Sigečani s mladim pojačanjima započeli pripreme za Prvu ŽNL, Pakasin: Dogovorili smo se da ćemo više trenirati

Već u nedjelju protiv Rudara iz Glogovca odradit će prvu prijateljsku utakmicu. U narednom razdoblju svoje mogućnosti testirat će i protiv Kalinovca, vojakovačke Viktorije, kunovečkog Bratstva, Močila i GOŠK-a.

18:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Dugo smo čekali naslov, 25 godina. Svi su bili presretni, od navijača do igrača -rekao nam je trener Mladosti Sigetec Božidar Pakasin početkom lipnja nakon što je njegova momčad osvojila prvo mjesto Druge ŽNL.

Pet bodova više, odnosno 60 ukupno, bilo je dovoljno za podizanje trofeja ispred Panonije Peteranec. Rezultat je to koji im je donio plasman u najviši rang županijskog nogometa, Prvu ŽNL. A kako bi što spremniji dočekali novo natjecanje i nove, kvalitetnije protivnike, s pripremama su krenuli ovoga ponedjeljka.

– Odaziv igrača bio je dosta dobar. Svjesni smo da nas očekuje puno teže prvenstvo. Dogovorili smo se da ćemo više trenirati jer će većini igrača to biti prvi puta da igraju Prvu ŽNL – kazao je Pakasin.

Već u nedjelju protiv Rudara iz Glogovca odradit će prvu prijateljsku utakmicu. U narednom razdoblju svoje mogućnosti testirat će i protiv Kalinovca, vojakovačke Viktorije, kunovečkog Bratstva, Močila i GOŠK-a.

– Dat ćemo priliku i mlađim igračima kako bismo vidjeli kako će se snaći. I za njih će ovo biti novo iskustvo – tvrdi.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Iako kao aktualni prvaci imaju dobro posloženu momčad čiji kostur čine igrači koji jedno duže razdoblje dijele svlačionicu, kao pojačanja stigli su Dominik Pakasin, Dominik Živko Josip Široki. Rade i na dolasku nekolicine drugih igrača, no o njima će jasniju sliku imati sljedeći tjedan. S druge strane, Sigečane su napustili Igor Nuić i Marijan Zvonar.

– Ulazak u viši rang je veliki uspjeh za mene i domaće dečke. Većina je igrala Treću i Drugu ŽNL, a sada će za nagradu igrati Prvu – ponosno govori Pakasin.

Prva ŽNL u odnosu na prošlu sezonu izgledat će nešto drugačije. Tomislav Drnje otišao je u Četvrtu NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, Tehnika se spojila s Koprivnicom te će igrati u istoj, a kao posljednja ispala je Sloga Koprivnički Ivanec. Uz Mladostaše, u ligu su stigli Panonija Viktorija o kojoj više možete pročitati ovdje.

– Smatram kako će liga biti malo slabija, ali izjednačena, osim Bratstva i Borca koji bi trebali odskočiti. Bili bismo zadovoljni plasmanom od osmoga do desetoga mjesta. Najvažnije je ostati u ligi – zaključio je.