sigurnost lokalne zajednice

Siguran prijevoz djece u vozilima osvojio drugo mjesto

15:08h
0
Dodjela priznanja // Foto: KC-KŽ županija
Dodjela priznanja // Foto: KC-KŽ županija

Projekt je počeo u listopadu 2014. godine u organizaciji Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Odsjeka za sigurnost prometa na cestama Policijske uprave Koprivničko-križevačke uz podršku tvrtke BeSafe i udruge Roda-roditelji u akciji.

Projekt Siguran prijevoz djece u vozilima osvojio je drugo mjesto na dodjeli nagrada za najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice održanoj na osmoj regionalnoj konferenciji o sigurnosti gradova.


Nagradu su preuzeli Stjepan Behin, viši stručni suradnik za poslove zaštite i spašavanja, i Ivanka Vusić iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke.

I. Vusić ujedno je predstavila projekt koji je počeo u listopadu 2014. godine u organizaciji Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Odsjeka za sigurnost prometa na cestama Policijske uprave Koprivničko-križevačke uz podršku tvrtke BeSafe i udruge Roda-roditelji u akciji.

Usto, osvrnula se i na način provedbe akcije, odnosno objasnila je kako je održano niz edukativnih aktivnosti namijenjenih roditeljima u koprivničkoj općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek, zatim edukativna predavanja u dječjim vrtićima te nekoliko info-točaka na području Koprivničko-križevačke županije kojima se nastojalo ukazati na opasnost od nekorištenja ili nepravilnog korištenja dječjih autosjedalica i sigurnosnog pojasa.

Cilj projekta i akcija bio je povećanje stupnja sigurnosti prometa na cestama, smanjenja broja nastradale djece te podizanja svijesti o važnosti korištenja dječjih autosjedalica i sigurnosnog pojasa.

čitam...