ehf kup

Sigurna Podravka dočekuje Dankinje koje love prolaz, Saračević: Na kraj pameti nam nije da nekom nešto poklanjamo, želimo pobjedu

Poznavajući trenera Saračevića i njegov mentalitet, nitko ne očekuje da će utakmicu shvatiti olako, već sve gleda kao dodatno iskustvo i priliku za uigravanje.

12:11h
0
Foto: Jurica Karan

Činjenica je da je sreća pomazila Podravku nakon prošotjednog poraza od Bera Bere u gostima. Naime, Nykøbing i Craiova odigrali su neriješeno. Ususret posljednjem susretu grupne faze EHF kupa Podravka Vegeta tako je sigurno vodeća momčad grupe. Kakav god rezultat protiv Dankinja bio, Podravka ne može izgubiti prvo mjesto.

No, to sigurno ne znači da će Saračević i njegove igračice susret mogu shvatiti olako. U subotu u 17.30 u gimnazijsku dvoranu dolazi Nykøbing, danska momčad koju je Podravka svladala u gostima. Dankinje su druge u skupini, no prolaz još nisu osigurale. Više o situaciji kazala je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Ovo smo mogli samo sanjati, da ćemo u posljednje kolo grupne faze EHF-a ući rasterećeni. Želja nam je bila igrati četvrtfinale, to smo i ostvarili. Pred nama je posljednja grupna utakmica koja će biti teška jer su cure dosta potrošene, osjeti se to. Vjerujem da će biti puna dvorana, zahvaljujem vjernoj publici što nas prati, dođite i ove subote da zadnju utakmicu u grupi pobijedimo – rekla je.

Foto: Jurica Karan

Poznavajući trenera Saračevića i njegov mentalitet, nitko ne očekuje da će utakmicu shvatiti olako, već sve gleda kao dodatno iskustvo i priliku za uigravanje.

– Igramo utakmicu koju svi u klubu žele pobijediti zbog sebe samih i zbog fenomenalne publike koja dolazi i koja će opet napuniti dvoranu. Što se tiče stanja u ekipi, Dejana Milosavljević će duže vrijeme biti odsutna iz ekipe zbog ramena, ja se živo nadam da će biti spremna za četvrtfinale EHF kupa. Ovo je 14. europska utakmica ove godine. Bilo je uspona i padova, ali svi smo ponosni na ono što smo učinili. Dankinje ovdje igraju za prolazak dalje, ali ni na kraj pameti nam nije da nekom nešto poklanjamo, mi gledamo sebe i želimo pobijediti – kazao je trener Podravkašica.

Jedna od kapetanica i uzdanica čvrste obrane Dragica Džono očekuje težak susret jer Nykøbing još nije osigurao prolaz i sigurno će se bacati na glavu. Dankinjama igra i neriješen ishod u Koprivnici.

– Atmosfera u ekipi je odlična, ovim tempom kako idu utakmice mi nemamo vremena za  velike analize, moramo se spremiti za dalje. Ponosne smo što smo prve u grupi. Vjerujem u ovu ekipu, ostavit ćemo srce na terenu i nadam se da će dva boda ostati tu. Hvala sjajnoj publici na podršci, pozivam ih da dođu i ove subote. Opuštenije jest što smo sigurno prve, ali mi idemo pobijediti zbog sebe – rekla je Dragica Džono.

Dragica Džono // Foto: Jurica Karan

Što se tiče četvrtfinala EHF kupa, Podravka se sigurno neće susresti s Viborgom i Siofokom, koji su prvoplasirani u svojim skupinama. Mogući protivnici su Storhamar/Esbjerg iz grupe A, Herning Ikast iz grupe B, dok u grupi C čak tri momčadi mogu proći dalje s druge pozicije. To su Kuban, Larvik i Besancon.

Zanimljivo, sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović obznanila je da je dogovorila dolazak dvije nove igračice, ali o njihovim imenima niti pozicijama nije htjela iz razloga što to nije korektno, one su još uvijek igračice drugih klubova i profesionalke.

Foto: Jurica Karan