Sigurnosne marame za sve prvoškolce

14:23h
0
Sigurnosne marame koristit će točno 1139 prvašića // foto: Koprivnica.net

Već tradicionalno, uoči početka nove školske godine, ravnatelji osnovnih škola, koje djeluju unutar županije, okupili su se na zajedničkom sastanku. Njihovo okupljanje iskoristio je župan Darko Koren, koji je ravnateljima podijelio 1139 sigurnosnih marama, koje će koristiti isto toliko prvoškolaca.


Naime, idućeg tjedna kreće nova školska godina i nešto više od 1100 prvoškolaca, koliko ih se nalazi na području županije, po prvi puta će samostalno sudjelovati u prometu. Djeca na taj način postaju aktivni sudionici u prometu i kako bi ih ostali sudionici što lakše prepoznali, prvašići će koristiti marame koje su danas predstavljenje.

– Djeca su naša budućnost i za njihovu sigurnost svi zajedno moramo brinuti. Dobro se zna da su roditelji u brizi kada im djeca krenu u školu, a ove marame pomoći će im u tome da budu uočljiviji od strane ostalih sudionika prometa – rekao je Koren te zahvalio svim ravnateljima na ulozi koju imaju u zajednici.

– Kakve temelje stvorimo našim mladim generacijama, takvi će oni postati ljudi u budućnosti. Vaš posao nije lak, svjesni ste svojih obaveza i zahvaljujem vam na svemu što činite u našoj zajednici koja se zove županije – zaključio je Koren.Župan je marame podijelio ravnateljima // foto: Koprivnica.net

Vrijednost ove hvalevrijedne akcije iznosi otprilike 16 tisuća kuna, a nabavu sigurnosnih marama financijski je pomogla i PZC Cestogradnja.

čitam...