-4.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOĆNA MORA ZA KOPRIVNIČANKU

Simonu su dovezli na hitnu u Koprivnici sa simptomima moždanog, no tamo ju je dočekao šok: Doktor Klinar me nije htio pregledati, poručio mi je da idem doma peći kolače
S

Raspitujući se o doktoru Klinaru, doznali smo kako je u Koprivnicu došao iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” iz koje je morao otići. Mnogi se pitaju zašto je i kako je taj isti doktor završio u koprivničkoj OB. Ravnatelj Devčić je poručio da nije ovlašten to komentirati

Ne propustite

Još jedan bizaran slučaj, povezan s Općom bolnica Koprivnica, došao je ovih dana do naše redakcije. Naime, Koprivničanka Simona Ostriž podijelila je s nama iskustvo koje joj se dogodilo prije otprilike dva tjedna na hitnom bolničkom odjelu. Kako nam je ispričala, tog jutra, bila je to srijeda, zazvonio joj je mobitel, na koji se nije mogla javiti niti ga primiti u ruke.

- Oglas -

– Dobro da me je brat zvao. Sjela sam na krevet, počelo me ‘bacati’ i samo sam si promumljala da imam moždani. Teturala sam po kući, noge su mi klecale, glava mi se trzala i cijeli tijelo mi je počelo jako trnuti – ispričala nam je Simona.

Brat Petar i Simonina kuma odmah su je odvezli na hitnu, a po dolasku na odjel smještena je u kolica, pošto se, kako nam je rekla, rušila. Izvadili su joj krv, pitali što joj je, zaprimila ju je mlada doktorica koja ju je pregledala, a nakon toga počela su neugodna iskustva s doktorom Igorom Klinarom. Upitala ga je što dalje, na što joj je ovaj, kako Simona kaže, neugodno odgovorio.

Bila bijela kao zid i stalno je povraćala

– Što ste vi znanstvenici, došla je na hitnu bez uputnice. Kakvo je to dolaženje na blef bez uputnice, neka ide doma peći s djecom kolače ako se malo iznervirala – prisjetila se Simona njegovih riječi.

- Oglas -

Kaže da je na to jedna mlada doktorica, kojoj, nažalost, ne zna ime, rekla Klinaru kako joj nije dobro, no on je ponovio neka ide doma peći kolače, usput je vrijeđajući. Po izlasku iz hitne brat Petar ju je odvezao njezinoj doktorici, koja joj je izdala hitnu uputnicu za neurološki odjel, a taj put joj je u magli i samo se sjeća kako je nekoliko puta povraćala.

IMG
Ilustracija // Foto: Arhiva

– Na neurologiji me primio doktor Ćurić, koji me pregledao s neurološke strane. Rekao je da na prvu ne zna što nije u redu, ali da očito nešto nije dobro. Rekli su mi da sam bila bijela kao zid i konstantno sam povraćala – kazala je Simona te dodala kako je doktor Ćurić bio izuzetno ugodan i pristupačan.

Napravili su joj niz pretraga, smjestili je na neurološki odjel, dali joj infuziju i tabletu za smanjenje tlaka. S obzirom na to da, kako nam je Simona rekla, EEG nije radio, tu pretragu nije obavila. Dan kasnije puštena je s odjela te joj je rečeno da treba zatražiti uputnicu za magnetnu rezonancu glave i snimanje krvnih žila.

Poslali je kući i poručili neka dođe na kontrolu za tri mjeseca

– Nije prošlo ni dva dana, otišla sam u Viroviticu na pretrage, a iz koprivničke bolnice pustili su me kući s tabletama protiv bolova i mučnine i rekli da dođem na kontrolu za tri mjeseca. Prestrašno! – naglasila je Simona te dodala kako joj nije jasno zašto je puštena kući, s obzirom na to da nije utvrđeno je li uistinu imala moždani udar.

– U Koprivnici su na neurološkom odjelu vidjeli neku mrlju, no nisu mogli utvrditi o čemu se točno radi, netko kaže moždani, netko da je predinfarktno stanje. Ja nemam vremena čekati tri mjeseca – rekla je Simona i dometnula kako su je pustili kući jer je mlada. Pitali smo je kako je danas.

– Dok ležim je dobro, čim imam nekakvu aktivnost odmah me sve boli. Glava boli, noge otkazuju i klecaju, nisam svoja, zaboravljam, ne znam kako se što zove – priznala je.

O ovom slučaju upitali smo i ravnatelja koprivničke bolnice Matu Devčića, koji je odgovorio da Bolnica nije upoznata s istim niti su primili bilo kakvu pritužbu vezanu uz navode koje iznosimo. Zanimalo nas je, također, jesu li građani već slali pritužbe na ime doktora Igora Klinara.

Klinar zbog pogrešaka dobio otkaz u Zagrebu pa došao u Koprivnicu

– Vezano za eventualne pritužbe koje bi Bolnica zaprimila, nismo ovlašteni iznositi podatke o istima temeljem Zakona o zaštiti prava pacijenta, Zakona o zdravstvenoj zaštiti  te Opće uredbe o zaštite podataka – poručio je Devčić.

Zanimljivo, raspitujući se o doktoru Klinaru, doznali smo kako je u Koprivnicu došao iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” iz koje je morao otići. Sukladno tome, mnogi se pitaju zašto je i kako je taj isti doktor završio u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek.

Bolnica, radovi
Foto: Ivan Balija

– Nismo ovlašteni komentirati niti iznositi podatke o nečijem radnom odnosu u drugoj Ustanovi i razlogu prekida istog – odgovor je ravnatelja koprivničke bolnice, koji dodaje da ne može odgovoriti na naše pitanje hoće li biti kakvih sankcija ili opomena upućenih prema doktoru Klinaru, s obzirom na to da pritužba službeno nije zaprimljena.

– Svim građanima/pacijentima koji bi se eventualno susreli s nepravilnostima koje se tiču pružanja usluga u Općoj bolnici omogućeno je podnošenje pritužbe na mail kvaliteta@obkoprivnica.hr. Bolnica sve pritužbe ozbiljno razmatra te u zakonskom roku odgovara na iste. Osim pritužbe, moguće je podnijeti i pohvalu, koje Bolnica također zaprima, ali se njima kroz medije i javnost daje manje na važnosti – zaključio je ravnatelj Mato Devčić.

Na stranici najdoktor.com Klinar je ocijenjen jedinicom, poručuju da je bahat, nehuman, neugodan…

Inače, određene informacije o doktoru Igoru Klinaru mogu se doznati i putem internet stranice najdoktor.com. One baš ovom infektologu ne idu u prilog, jer je ocijenjen s mizernih 1,4, odnosno nedovoljnim. Iz komentara nezadovoljnih pacijenta može se iščitati sve i svašta, od toga da je bezobrazan, nezainteresiran, neugodan, nehuman i najgori pa do toga da pripisuje antibiotike bez prave dijagnoze i pregleda. Dio tih poruka možete vidjeti u nastavku.

Foto: Screenshot / najdoktor.com
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

PRESLATKA!

Osmijehom oborila s nogu sve oko sebe, energija iz nje jednostavno pršti! Pogledajte ovu ljepoticu

Kad ju čovjek ugleda dođe mu da se momentalno nasmiješi i kaže joj "Bok!", iako nam se nije ni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti