Sindikat PPDIV Hrvatska: Želimo da radnici mogu otkupiti 25 posto dionica Podravke, a ne samo 12

18:43h
0
Ilustracija

Predsjednik sindikata PPDIV Hrvatske Šimo Orešković kazao je da stvari na taj način vrlo dobro funkcioniraju u zagrebačkom Krašu.

Podravka je uvijek vruća i zanimljiva tema. Najave o pokretanju radničkog dioničarstva, ESOP-a, kojim bi se radnicima omogućilo kupovanje kompanijinih dionica, javno su podržali u sindikatu PPDIV Hrvatske. Ipak, programu su našli malu zamjerku.

– Smatramo da je l2 posto nedostatno za kvalitetno sudjelovanje radnika u odlučivanju te smo mišljenja da bi radnici, po posebno povoljnim uvjetima, trebali otkupiti paket dionica od najmanje 25 posto koji im omogućuje ravnopravno sudjelovanje u donošenju poslovnih odluka – istaknuo je predsjednik sindikata PPDIV Hrvatske Šimo Orešković.

Naveli su kako na taj način stvari vrlo dobro funkcioniraju u zagrebačkom Krašu.

– U Krašu su radnici putem ESOP programa većinski vlasnici i pritom kvalitetno sudjeluju u upravljanju i uspješni su u poslovanju – dodao je on.

Orešković je na kraju naglasio i da će se u razgovorima s Podravkinom upravom zalagati za model radničkog dioničarstva kojim bi njihovi radnici stekli dionice po povoljnim uvjetima i kvalitetno sudjelovali u upravljanju tvrtkom.