Reakcije nakon nereda

Siniša Presečan: Može ih biti sram takvog suđenja, izgleda da Tomislav mora biti prvi, Mirna Purić: Mladost nije zakinuta, trebali su dobiti još više crvenih kartona

Čim je počelo drugo poluvrijeme, promijenio se sudački kriterij. Tomislav je trebao dobiti minimalno tri crvena kartona, a nitko nije opomenut.

13:02h
0
Nk Tomislav - Nk Mladost
Foto: Ivan Brkić

Drnje je jučer bilo poprište burne utakmice između Tomislava i Mladosti iz Kloštra Podravskog u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

Na utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu i ulasku u Međužupanijsku ligu atmosfera je proključala kada je domaćima u 55. minuti sudac Bruno Ritoša dosudio jedanaesterac. Četiri minute nakon pogotka s bijele točke dva su gostujuća navijača uletjela u teren, a jedan od njih je imao i bocu u ruci.

Intervenirali su zaštitari, povjerenik za sigurnost Goran Kraljić dobio je udarac u glavu, četvorica su isključena, a bilo je tučnjave i među navijačima.

Siniša Presečan, predsjednik Mladosti iz Kloštra Podravskog, smatra da je njegov klub ozbiljno oštećen te da su na djelu bile zakulisne igre zbog kojih je Tomislav morao pobijediti.

– Čim je počelo drugo poluvrijeme, promijenio se sudački kriterij. Tomislav je trebao dobiti minimalno tri crvena kartona, a nitko nije opomenut. Također, naš igrač koji je bio na klupi polijao je gostujućeg navijača, no nigdje ne piše da je taj navijač prije toga pljunuo na njega i na fizioterapeuta. Nisam zadovoljan ni delegatom Šimčićem, sve su to neke njihove igre, Drnje vjerojatno mora biti prvo. Naravno da su se dogodili neredi, može ih biti sram takvog suđenja. Ne opravdavam ulazak u teren navijača, no sve je krenulo od suđenja, zakuhali su nepostojećim penalom – razočaran je Presečan.

S druge strane, predsjednica Tomislava iz Drnja Mirna Purić vidjela je utakmicu potpuno drugačije i ne razumije oko čega se podigla bura.

– Ne mislim da je Mladost zakinuta u bilo kojem pogledu. Dobila sam informaciju da su se žalili za neki aut na centru koji je krivo suđen, što je smiješno. Gledala sam utakmicu i po mom mišljenju penal je čist, udarac po nogama s leđa. Njihovi igrači su trebali dobiti više crvenih kartona nego naši, oni su bili mnogo grublji i u igri i tijekom incidenta, za koji ne razumijem zašto je izbio, tenzije su bile potpuno nepotrebne – rekla je Mirna Purić.

Sudac Bruno Ritoša nije želio komentirati optužbe na svoj račun. Njegovo je suđenje prema zapisniku delegata ocijenjeno kao korektno i bez utjecaja na incidente.