Tvornica glazbe - priče iz Dubrave

Siniša Škarica u knjižnicu donosi zanimljive priče o glazbenicima bivše Jugoslavije

Uz predstavljanje knjige puštat će se glazba s vinilnih ploča iz bogate zbirke Davora Ivančana.

08:10h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U srijedu u 18 sati u koprivničkoj knjižnici održat će se predstavljanje dva dijela knjige Siniše Škarice „Tvornica glazbe – priče iz Dubrave“. Kao što sam naslov predavanja kaže, to je onaj Škarica iz popularne pjesme Daleke obale pod naslovom Osamdesete koji je mnogo godina radio kao urednik u Jugotonu i Croatia Recordsu.

– Cilj je knjiga svjedočiti o vremenu stvaranja najbogatije arhive glazbe na ovim prostorima, a do sada su napisana dva dijela te se očekuje treći dio. Prva knjiga govori o rođenju Jugotona, danas Croatia Recordsa, od 1947. godine pa sve do pune zrelosti 1969. godine. Druga knjiga obuhvaća razdoblje od 1970. do 1989. godine, zlatno doba vinila. Ovim knjigama Škarica donosi zanimljive priče iz Jugotona, o albumima, pjesmama i glazbenicima koji su formirali i stvarali jaku glazbenu scenu ne samo Hrvatske, već cijele bivše Jugoslavije – kažu iz Knjižnice.

S obzirom na to da Mjesec hrvatske knjige ove godine ima tematiku „U ritmu čitanja!“, ovo će predavanje tematski biti vrlo prikladno spajanju čitanja i glazbe.

Uz predstavljanje knjige puštat će se glazba s vinilnih ploča iz bogate zbirke Davora Ivančana.

čitam...
Loading...