Sinjeri: U našoj županiji više od 16 tisuća potpisa

08:05h
0
Katarina Sinjeri // foto: RKC

Iako prikupljanje potpisa na peticiju za organiziranje referenduma o novom zakonu o radu traje do kraja dana, dosadašnji rezultati su vrlo optimistični, rekla nam je županijska povjerenica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i pravna zastupnica Katarina Sinjeri.


– Sindikati su, znači svih pet sindikalnih središnjica, u Podravini i Prigorju prikupili do sada 14.744 potpisa, dok su laburisti na području Koprivničko-križevačke županije prikupili 1350 potpisa. To je ukupno više od 16.000, a budući da se peticija još potpisuje, vjerojatno će taj broj biti i veći, rekla je K. Sinjeri. 

Odaziv Podravaca i Prigoraca tako je za 50% nadmašio očekivanja organizatora, koji su se nadali da će im potporu iskazati 10% ovdašnjih birača, rekla je Katarina Sinjeri te dodala da je najviše potpisa prikupljeno u Koprivnici. 

 

– Najčešći komentari potpisnika peticije mogu se svesti na jednu rečenicu: uzmite od onih koji su oteli državi i radnicima, a ne radnicima koji su ionako tijekom niza godina osiromašeni i umirovljenicima koji imaju mirovine na razini socijalnih pomoći, rekla je Katarina Sinjeri. 

Ne postignu li sindikati i Vlada dogovor oko Zakona o radu, Sabor će morati raspisati referendum koji će koštati oko 70 milijuna kuna.

Izvor: Radio Koprivnica

čitam...