4.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dobro im ide

Šire proizvodnju! Nakon što su na 30 tisuća kvadrata posadili batat, Omer Dogan već drugi put u poduzetničkoj zoni kupuje livadu

Vlasnici društva planiraju dodatno uložiti oko 300 tisuća eura, od toga 100 tisuća na izgradnju hale na dvije etaže u veličini 400 metara kvadratnih, 50 tisuća na uređenje poslovnog prostora i 150 tisuća na kupnju građevinske i poljoprivredne opreme i strojeva. Također, planiraju zaposliti od pet do osam osoba

Ne propustite

Trgovačko društvo OMER DOGAN d.o.o., sa sjedištem u Svetom Ivanu Žabnu, ozbiljno je zagrizlo u priču o proizvodnji voća i povrća u križevačkoj poduzetničkoj zoni Gornji Čret. Nakon što su u rujnu kupili livadu površine 3000 kvadrata, o čemu smo već pisali, otkupit će nove prostorne metre u vlasništvu Grada Križevaca. Odluku o prodaji dodatnih 1835 kvadrata zemljišta, odnosno livade, donijet će na današnjoj sjednici članovi gradskog Vijeća.

- Oglas -

Novootvorenom poduzeću OMER DOAGN posao s povrćem i voćem ide, čini se, i više nego dobro. Osnovna djelatnost su im uzgoj povrća, dinja i lubenica, korjenastog i gomoljastog povrća i do sada su na 30.000 m2 posadili batat. Novi kvadrati potrebni su im radi dodatnog proširenja uzgoja voća, povrća i trgovine.

Prvu su zemlju, livadu na području poduzetničke zone Gornji Čret od 3000 kvadrata, kupili na dražbi koju je Grad otvorio ovog ljeta, a novu parcelu kupit će temeljem javnog natječaja koji je Grad objavio u studenom. Današnjom pozitivnom odlukom vijećnika odobrit će im se prodaja livade na području spomenute poduzetničke zone, a Grad će sklapanjem ugovora inkasirati 60 tisuća kuna.

 

ilustracije kz mg
Foto: Arhiva
- Oglas -

Kao što smo pisali u rujnu, vlasnici društva planiraju dodatno uložiti oko 300 tisuća eura, od toga 100 tisuća na izgradnju hale na dvije etaže u veličini 400 metara kvadratnih, 50 tisuća na uređenje poslovnog prostora i 150 tisuća na kupnju građevinske i poljoprivredne opreme i strojeva. Također, planiraju zaposliti od pet do osam osoba.

Kako su predstavili križevačkim vlastima, početak investicije predviđen je za početak iduće godine, a završetak do kraja lipnja 2024. godine. Dakle, sve navedeno planiraju izgraditi i staviti u funkciju u roku od godinu i pol dana.

Dodajmo tome kako je kupoprodajnim ugovorom definirano da kupac, u ovom slučaju OMER DOGAN, ima pravo na određene olakšice predviđene Modelom raspolaganja gospodarskom zonom Gornji Čret, što je zasigurno stavka koja ih je i motivirala na investiranje. Prva od njih je olakšica u plaćanju komunalne naknade, zatim oslobađanje plaćanja dijela komunalnog doprinosa te pravo na povrat sredstava uplaćenih na ime naknade za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta na području gospodarske zone Gornji Čret.

Kupac je dužan ukupnu cijenu za građevinsko zemljište isplatiti u roku 15 dana od dana sklapanja ugovora, nakon čega će steći pravo uknjižbe vlasništva kupac.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZONA KOPRIVNIČKI IVANEC

Pored Danice ‘niče’ polje solarnih panela, prije dvije godine kupila ga je tvrtka iz Vinkovaca, pitali smo ih u kojoj je fazi izgradnja i...

Prije desetak dana pisali smo o tvrtki iz Koprivničkih Bregi, koja je u Poduzetničkoj zoni Koprivnički Ivanec kupila jedno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti