hrvanje

Sjajne ludbreške hrvačice, Iva Gerić i Marta Busija, u sastavu reprezentacije ostvarile zapažen uspjeh na međunarodnom turniru u Austriji

Ekipu su pratili i trener Ignac Horvat te Krešo Horvat kao sudac.

10:15h
0
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

Članice HK Ludbreg, Iva Gerić i Marta Busija nastupile su u sastavu hrvačke ženske reprezentacije pod vodstvom Senada Mujagića na jakom UWW turniru FLATZ Open u Austriji, Vorarlberg, Bodensee.

Tamo se natjecalo 188 natjecatelja iz 19 reprezentacija. Iva Gerić (kadetkinja do 57 kilograma) i Marta Busija (seniorka do 53 kilograma) činile su momčad zajedno s Veronikom Dragaš iz HK Petrinja, Valentinom Vazdar iz HK Sesvetski Kraljevec iPetrom Horvat iz HK Zagreb.

Iva Gerić odlično je otvorila turnir i u prvom kolu uspjela pobijediti Fodi iz Mađarske tušem. U četvrtfinalu tijesno na bodove pobijedila je Francuskinju Hammerle, a u polufinalu u izuzetno napetoj borbi Nijemicu Przybylak, također tijesno na bodove 5-4. Tamo se očekivano našla Nijemica Anastasia Blayvas koja drži treće mjesto sa zadnjeg svjetskog prvenstva iz Atene, Nije dopustila Ivi Gerić da ju iznenadi ovog puta, koja je tako osvojila sjajno drugo mjesto trima pobjedama i porazom.

Marta Busija nastupila je u jakoj seniorskoj konkurenciji, a dovoljno je samo spomenuti da je tu bila i trostruka svjetska prvakinja Adeline Gray iz SAD-a. Marta je u prvoj borbi protiv Mađarice odlično krenula i povela, bila bolja i bliže pobjedi, no na kraju radi tehničke greške koje su je koštale pobjede. U drugoj borbi protiv američke prvakinje koja je bila apsolutno superiorna u toj kategoriji. U trećoj borbi se konačno otvorilo sve kako valja i Marta je sjajno pobijedila domaću hrvačicu, Austrijanku, tušem u prvoj minuti borbe na nezadovoljstvo domaćih navijača, a za naše veliko slavlje.

Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

Na kraju, Iva Gerić srebrna na UWW turniru – kadetkinje, a Marta Busija upisala je prvu povijesnu seniorska UWW pobjeda. Ostale cure dale su najbolje što su mogle u ovom trenutku, ali nije bilo dovoljno za pobjedu.

Ekipu su pratili i trener Ignac Horvat te Krešo Horvat kao sudac.

Iz HK Ludbreg zahvaljuju se svima koji su putovanje od 800 kilometara u jednom smjeru omogućili. Spavali su nedaleko od skijališta na prekrasnom seoskom imanju na visini od preko 800 metara, u idiličnom okruženju, Sulzberg.

čitam...