14 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Čelnici gradova

Sjećate li se tko su bili gradonačelnici prije dugovječnih Mršića i Hrga te tko je vodio Đurđevac prije Gračana i Lackovića
S

Koprivnicu od 1993. do 1997. godine vodio Vinko Špičko, a onda ga je zamijenio Mladen Godek koji je na poziciji gradonačelnika bio do 1999. godine.

Ne propustite

Svi znamo tko su aktualni gradski oci, no kada se vratimo u prošlost, teško ćemo se sjetiti svih ljudi koji su vodili tri grada Koprivičko-križevačke županije.

Malo smo zavirili u prošlost i prisjetili se svih gradonačelnika Koprivnice, Križevaca i Đurđevca.

Koprivnicu je tako od 1993. do 1997. godine vodio Vinko Špičko, a onda ga je zamijenio Mladen Godek koji je na poziciji gradonačelnika bio do 1999. godine.

Josip Betlehem u gradskoj je fotelji sjedio do 2000 godine, a od 2000. do 2001 mijenjao ga je Dražen Sačer.  Nakon njega na čelo grada je zasjeo Zvonimir Mršić i tamo ostao 12 godina, sve do 2012. godine kada je otišao u Podravku, a v.d. gradonačelnicom je postala Vesna Želježnjak i tu je dužnost obnašala sve do 2016. godine kada je podnijela ostavku.

Zamijenio ju je Mišel Jakšić, koji je nakon ovogodišnjih lokalnih izbora i službeno gradonačelnik Koprivnice.

Križevce je pak od 1993. do 1995. godine vodio Marijan Vuković, a naslijedio ga je Valentin Puževski tek do rujna slijedeće godine. Antun Blažinić vodio je Križevce ni godinu dana, od rujna 1996. do svibnja 1997. godine.

Tada je na čelo grada došao Roko Bašić, koji je se zadržao do 2000. godine, da bi sljedećih 17 godina na gradski tron zasjeo Branko Hrg.

Aktualni križevački gradonačelnik je Mario Rajn, koji je u ringu s Hrgom dobio lokalne izbore ove godine.

Đurđevac je od 1993. do 1997. godine vodio Tomislav Janči, a sljedeće je četiri godine na čelu grada bio Ivan Topolčić. Mladen Roštan grad je vodio dva mandata, od 2001. do 2009. godine. Slijedeće četiri godine naslijedio ga je Slavko Gračan, a 2013. godine izbore je dobio Željko Lacković.

Na izvanrednim izborima 2014. godine Lacković je ponovo dobio povjerenje građana te se na gradonačelničkoj funkciji zadržao do ove godine.

Aktualni gradonačelnik Đurđevca je Hrvoje Janči.

Podaci su preuzeti sa službenih stranica gradova.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Strašno

Krade se na sve strane. U Koprivnici ukradena torba, a u Križevcima auto

Tijekom jučerašnjeg dana lopovi su imali pune ruke posla. Kako javlja policija, u Križevcima i Koprivnici zabilježene su dvije krađe. Prva...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti