-2.6 C
Koprivnica
Utorak, 7. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
delinkventi

Sjećate se klinaca koji su kod Imbriovca napali taksistu i prijetili mu nožem? Dvojica su od tada u zatvoru, sad je podignuta optužnica, prijeti im višegodišnje ‘robijanje’
S

Onaj koji je sjedio iza mene me je lijevom rukom primio oko vrata, a drugom mi je stavio nož pod vrat. Vrludali smo, u autu se odvijala prava scena. Htjeli su da zaustavim auto, no ja sam stisnuo gas, zakočio i otrgnu mu nož iz ruke, ispričao nam je taksista

Ne propustite

Tri mjeseca nakon incidenta u kojem je na prometnici između Imbriovca i Đelekovca napadnut vozač taksija, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv trojice delinkvenata u starosti 22, 16 i 15 godina. Tereti ih se da su počinili kazneno djelo razbojništva, koje se dogodilo tijekom večeri 20. kolovoza.

- Oglas -

– Postupajući po prethodnom zajedničkom dogovoru, počinili su navedeno kazneno djelo na štetu 47-godišnjeg vozača taksi vozila, odnosno uz prijetnju nožem zatražili su ga da zaustavi vozilo, a kad je oštećenik to odbio i nastavio vožnju, okrivljeni 22-godišnjak je izvukao kontaktni ključ iz brave i isključio motor vozila. Okrivljenike se tereti da su fizički napali 47-godišnjaka i pokušali staviti vozilo u pogon te se njime odvesti, no u tome nisu uspjeli pa su uzeli ključ vozila, mobitel i novac koji su pronašli u vozilu i pobjegli – navode tužitelji.

Ova vijest izazvala je tada priličnu pažnju i znatiželju javnosti pa smo razgovarali s napadnutim taksistom, koji nam je ispričao što je doživio te večeri.

– Nazvao me oko 20.30 čovjek iz Imbriovca kojega poznajem da treba od njegove adrese do Đelekovca odvesti dvije osobe i zato mi ništa nije bilo sumnjivo. Kad sam došao pred njegovu kuću, bila su njih trojica. Pretpostavljam da su dvojica bili Romi, a trećega nisam stigao dobro vidjeti, jer je bilo mračno. Kad sam krenuo i izašao iz Imbriovca, onaj koji je sjedio na suvozačevom mjestu je navukao kapuljaču i to mi je bilo sumnjivo. Drugi koji je sjedio iza je rekao da stanem da mora pišati i odmah mi je kliknulo kako sad to ako smo krenuli pred minutu. Očito su htjeli da zaustavim auto – pričao nam je tada napadnuti vozač.

- Oglas -

Dodao je da je tu krenula njihova akcija.

– Onaj koji je sjedio iza mene me je lijevom rukom primio oko vrata, a drugom mi je stavio nož pod vrat. Vrludali smo, u autu se odvijala prava scena. Htjeli su da zaustavim auto, no ja sam stisnuo gas, zakočio i otrgnu mu nož iz ruke. Suvozač je tada okrenuo ključ i ugasio auto, tako da se kretao sporo i stao je. Pritom je uzeo ključ. Kad smo se zaustavili izašli smo svi iz vozila i onda smo se potukli. Vidjeli su da im plan nije uspio i jedan od njih je zgrabio mobitel koji služi kao taksimetar, ukrali su kojih 60 kuna i pobjegli u kuruzu. Tada sam nazvao policiju. Bio je  to propali pokušaj, osim što su mi razdrapali majicu. Namjera im je bila, pretpostavljam, uzeti auto – ispričao je napadnuti taksist.

Dvojica napadača, najstariji i najmlađi, od tada se nalaze u istražnom zatvoru, koji im je produljen kako ne bi ponovili kazneno djelo, dok je trećem produljena određena privremena mjera. Inače, za nedjelo koje su počinili prijeti im od tri pa sve do 12 godina života iza rešetaka.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

trakavica

Novi šok! Hrvatski posvojitelji zaustavljeni na izlasku iz Zambije

Nakon što je prekinut sudski postupak i Hrvatima zarobljenima u Zambiji naloženo je da napuste zemlju u roku od...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti