Sjednica Gradskog vijeća // Proračun rebalansom smanjen za 18,9 milijuna kuna

12:36h
0
120723_gradsko-vijece

Današnjim rebalansom proračuna Gradsko vijeće Grada Koprivnica smanjilo je gradski proračun za 18,9 milijuna kuna. Oporba rebalans nije podržala, podsjetivši kako su kod donošenja upozoravali da je nerealan. 

Podsjetimo, proračun donesen u prosincu 2012. godine “težio” je 202 milijuna kuna i bio čak 76 milijuna kuna veći od rebalansiranog proračuna za 2011. godinu. Bivši gradonačelnik Zvonimir Mršić tada je tvrdio kako je proračun zapravo manji jer njegov osnovni dio iznosi 123 milijuna, dok je ostatak od 79 milijuna kuna kreditno zaduženje (60 milijuna) i prihodi od zemljišta (19 milijuna), koji su se mogli, ali i nisu morali ostvariti. Danas je kreditno zaduženje smanjeno za 20 milijuna kuna, a uz rebalans ostalih stavki došlo se do 18,9 milijuna kuna manjeg proračuna.

– Treba razumjeti financijsku i fiskalnu odgovornost – rekla je gradonačelnica Vesna Želježnjak komentirajući izlaganje HSS-ovog Nenada Martinage koji je podsjetio da je oporba upozoravala kako je ovakav proračun nerealan.

“Možda ću nepopularno reći, ali u doba mojeg školskog odrastanja neke stvari se nisu plaćale. A sad se plaćaju.”

Prijeteća pisma iz Herešina

Ivan Kramarić (SDP) upitao je gradonačelnicu u kojoj je fazi izgradnja kanalizacije u Reki i Herešinu. Želježnjak je ustvrdila kako je herešinski dio mreže pri kraju, a kako će se za Reku morati još malo pričekati zbog problema sa izvođačem radova, tvrtkom Alpine Bau.

– Dobivala sam prijeteća pisma iz Herešina – požalila se Želježnjak.

120723_Vesna-ZeljeznjakAnica Desnica (SDP) tražila je da se razjasni je li imenovanje Vesne Želježnjak nakon odlaska Zvonimira Mršića na čelo Uprave Podravke bilo po zakonu, što su neki mediji osporavali. Pročelnica Dubravka Kardaš objasnila je kako se jednostavno postupilo prema mišljenju Ministarstva uprave, od kojeg je Grad Koprivnica u dva navrata tražio mišljenje je li potrebno raspisivati prijevremene izbore te u oba navrata dobio istovjetan odgovor.

Prosvjetari sa smiješkom na posao?

Nezavisni vijećnik Dragutin Jeđud gradonačelnicu je između ostalog upitao očekuje li i ona, kao ministar Jovanović, da pet stotina njenih sugrađana, profesora i učitelja, na posao odlazi sa smiješkom nakon najavljenog smanjenja plaća prosvjetarima.

– Ja sam dijete prosvjetara. Možda ću nepopularno reći, ali u doba mojeg školskog odrastanja neke stvari se nisu plaćale. A sad se plaćaju – komentirala je Želježnjak smanjenje plaća, ali i naglasila kako zbog toga nije sretna.

čitam...