koprivničko gradsko vijeće

Sjednica o Komunalcu već je spremna, no ne baš onako kako oporba želi, Suvalj: Razvodnit će sjednicu, očito se boje raspravljati

Poštivali smo vremenski rok i sjednica je sazvana u skladu s tim vremenom, samo što smo ju nadopunili s još točaka., kazao je Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice.

08:08h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

U utorak, 9. listopada, održat će se sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Odmah iza točke pitanja i prijedlozi, pred vijećnicima će se naći ona koja nosi naziv Rasprava o stanju u Komunalcu i ostalim gradskim tvrtkama.

Podsjetimo, oporbeni koprivnički gradski vijećnik iz redova Mreže nezavisnih lista Ivica Suvalj prikupio je dovoljan broj potpisa za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća s temom Komunalca, točnije 10 potpisa, i to predao na sjednici koja je održana početkom mjeseca.

Tehnički, ova sjednica Gradskog vijeća i jest sazvana nešto prije, upravo zbog zahtjeva oporbe, no uz tu točku, na Dnevnom redu će se pronaći još toga za raspraviti pa će ukupno biti 13 točaka.

Sjednica Gradskog vijeća
Ivan Pal // Foto: Ivan Brkić

– Konzultirali smo se s Ministarstvom uprave s obzirom na to da nam nije baš bila jasna priča što oporba želi i dobili smo upute što i kako. Poštivali smo vremenski rok i sjednica je sazvana u skladu s tim vremenom, samo što smo ju nadopunili s još točaka. Tehnički, tretiramo ovu sjednicu kao izvanrednu – objasnio je Ivan Pal, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća.

No, time nije zadovoljan oporbeni vijećnik Ivica Suvalj. Smatra da nije u redu što će poslovanje Komunalca biti samo jedna od točaka.

Sjednica Gradskog vijeća
Ivica Suvalj // Foto: Ivan Brkić

– Iznenađen sam ovime zato što je 10 od 21 vijećnika tražilo sjednicu kojoj će jedina tema biti Komunalac. Napominjem, na pitanja u što je utrošen novac od prodaje plinskog biznisa, naplati dugova… Građani i dalje nisu dobili odgovore, bez obzira na to što su ih vijećnici tražili. Jedini logičan zaključak je taj da je gradskoj vlasti i Komunalcu u interesu da tako i ostane. Zato se boje raspravljati o tome i zato razvodne sjednicu tako da postavljaju druge točke – zaključuje Suvalj.

Stoga preostaje vidjeti u kojem će smjeru rasprava na toj sjednici gradskog vijeća ići kada će kao predmet rasprave vijećnika biti koprivnička tvrtka Komunalac.

čitam...