Hrvatska zajednica županija

Na sjednici Izvršnog odbora Koren i Jozinović govorili o gospodarenju otpadom

13:00h
0
Darko Koren i Mladen Jozinović // Foto: Matija Gudlin

Koren je istaknuo kako je teško u kratkom vremenskom razdoblju realizirati novi plan gospodarenja otpadom i kako se upravo zbog toga ne povlače sredstva Europske unije.

Župan Darko Koren i direktor Piškornice Mladen Jozinović prisustvovali su 44. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija koja je ovog puta održana u Šibeniku.

Jedna od tema sjednice bila je rasprava i analiza Plana gospodarenja otpadom koju su inicirale Koprivničko-križevačka i Zagrebačka županija, a koju je prezentirao Jozinović kao predsjednik Grupacije centara za gospodarenje otpadom pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Osvrnuo se na Zakon o održivom gospodarenju otpadom, na uvjete koje Hrvatska mora ispuniti u tom području, kao i na trenutno stanje centara za gospodarenje otpadom na području države.

Koren je tim povodom istaknuo kako je teško u kratkom vremenskom razdoblju realizirati novi plan gospodarenja otpadom i kako se upravo zbog toga ne povlače sredstva Europske unije.

Također, na sjednici se raspravljalo o smjeru regionalnog razvoja Republike Hrvatske kao i o aktualnim temama u zdravstvu, a vezano uz Pravilnik o specijalističkom usavršavanju doktora medicine.

Prihvaćena je i Deklaracija o važnosti političkog uvažavanja i suradnji župana unutar Zajednice, s naglaskom na međuregionalnu suradnju na dobrobit građana, a ne vođenu političkom orijentacijom članova izvršne vlasti.

čitam...