Sjeo u tuđi automobil i odvezao se prema Peterancu

12:03h
0
Foto: Ilustracija

Nakon što su policijski službenici prije mjesec dana uspješno ulovili osobu koja je u Bjelovarskoj ulici ukrala automobil, sličan događaj zabilježen je i u petak navečer u središtu Koprivnice.

Naime, iz neobjašnjivih razloga jedan je 33-godišnjak u Dugoj ulici u Koprivnici došao do otključanog osobnog automobila marke „Fiat Uno“ u kojem je u kontakt bravi bio originalni ključ za pokretanje motora. Nakon što je to primjetio, „znatiželjni“ je mladić upalio automobil te se odvezao u pravcu Peteranca gdje su ga pronašli policijski  službenici. Protiv 33-godišnje osobe slijedi kaznena prijava, a ovo je ujedno i dobra opomena vlasnicima automobila da zaključavaju svoje „limene ljubimce“ i uzimaju ključeve sa sobom.

Isto tako kaznena prijava je podignuta i protiv 29-godišnjaka koji je u subotu oko 19 sati zatečen u Hlebinama u automobilu sa lažnim registraskim oznakama.

Zahvaljujući akciji nadzora alkoholiziranosti vozača koju su u noći s petka na subotu na području županije sproveli policijski službenici, posla su u subotu imali i suci na prekršajnom sudu u Koprivnici na koji su dovedene dvije osobe.

25-godišnjak, ujedno i „neslavni rekorder“ te noći koji je zaustavljen na Zagrebačkoj cesti, kažnjen je kaznom zatvora od 20 dana – uvjetno na 6 mjeseci, novčanom kaznom u iznosu  od  1100 kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

54-godišnjak  koji je u pijanom stanju (izmjereno mu je 2,26 g/kg) sletio van kolnika na Ivanjskoj cesti u Koprivnici kažnjen je novčanom kaznom od  5000 kuna  te mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Posla je bilo i na prekršajnom sudu u Đurđevcu na koji je doveden 33-godišnjak koji je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje neregistriranim teretnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 7300 kuna te mu je izrečena kazna zatvora od 30 dana nakon čega je sproveden u zatvor Bjelovar.

čitam...