12.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nova fasada

Skela i reklama odlaze u povijest? Golubić: Uz trg želimo urediti i pročelje Merićeve zgrade kako bi to sve skupa na nešto izgledalo
S

Zgrada je u većinskom vlasništvu Grada Koprivnice, koji posjeduje otprilike 80 posto prostora, dok preostali dio pripada poduzetniku Memetu Ristemiju

Ne propustite

O Merićevoj zgradi, koja se nalazi u samom centru Koprivnice, a koju mnogi nazivaju ruglom grada, već su napisani brojni tekstovi na našem portalu. Posljednji smo objavili prije pola godina, kada smo napisali da će Koprivnica uskoro dobiti novi izgled središnjih trgova, no to ne vrijedi i za ovu zgradu koja se nalazi na spoju Zrinskog i Jelačićevog trga.

Međutim, neke stvari u međuvremenu su se pomakle. Naime, u izmjenama i dopunama plana nabave za 2022. godinu, koje su objavljenje među aktima gradonačelnika Mišela Jakšića, piše kako nas čeka sanacija fasade na zgradi Merić i da je procijenjena vrijednost nabave otprilike 200 tisuća kuna.

Prva pomisao bila nam je kako će se promijeniti postojeća reklama, koja ‘krasi’ pročelje zgrade već gotovo cijelo desetljeće, no demantirao nas je gradski pročelnik Tomislav Golubić.

– Ono što građani vide je velika reklama na skelama, no ispod nje je fasada koja otpada i stoga ćemo ići u njezinu sanaciju. Uređuje se Trg i naša je želja da se uredi i pročelje te zgrade kako bi to sve skupa na nešto izgledalo. U tom slučaju automatski nam više neće trebati skela, odnosno velika reklama koja je već godinama gore. Jasno, to sve radili bismo u dogovoru s konzervatorom, jer je zgrada pod zaštitom, riječ je o pojedinačnom kulturnom dobru i pročelje se ne smije mijenjati, bez obzira na to što će jednog dana biti tamo. Dakle, naši su planovi obnoviti fasadu – otrkio nam je ukratko Golubić.

Inače, zgrada je u većinskom vlasništvu Grada Koprivnice, koji posjeduje otprilike 80 posto prostora, dok preostali dio pripada poduzetniku Memetu Ristemiju. Riječ je o jednom od najstarijih objekata u užem centru Koprivnice, a opširniju priču o tome zašto zgrada već godinama stoji u ruševnom stanju pročitajte OVDJE.

"Merićeva" zgrada prije početka sanacije
Merićeva zgrada prije početka sanacije
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prijevremeno glasovanje

Mladen Kešer ponovno vrhu Kalnika, na izbore izašlo 67,98 posto birača

Mještani Kalnika danas su izašli na prijevremene izbore, a birali su između dva kandidata, nezavisne Olinke Gjigaš, ujedno i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti