Skijašima ne smeta recesija

18:09h
0
110107-skijanje-m

Zanimanje koprivničanaca za sedmodnevne aranžmane na slovenskim, austrijskim i talijanskim skijalištima uobičajeno je kao i svake godine dosad, a primjetan je i blagi porast broja onih koji se bave skijanjem, tvrde u turističkim agencijama Marbistours i Nibatours u Koprivnici.


Kod skijaša je zanimljivo to što, kažu, ne propuštaju sezonu bez obzira na recesiju ili kakvu drugu krizu, pa su tako i ove godine agencije svojim stalnim klijentima pružile uslugu smještaja na poznatim europskim skijalištima.

Najveći interes bio je za obližnjom Roglom u Sloveniji, dok su još popularni austrijski Nassfeld i Bad Kleinkirchheim. Oni iskusniji uglavnom su tražili Kronplatz u Italiji. Jedini problem koji je ove sezone mučio ne samo skijaše već i dobar dio ostalih građana bila je nemogućnost spajanja blagdana jer su i Božić i Nova godina “nezgodno” pali baš u dane ionako neradnog vikenda, a slično će biti i krajem 2011. godine.

Valja spomenuti da su turističke agencije već su započele s ponudom karnevalskih aranžmana, od kojih ističu jedan od najpoznatijih – onaj u Veneziji.

Izvor: Glas Podravine

čitam...