Škoda Fabia R5

08:58h
0
Škoda Fabia R5

Škoda je nakon nekoliko teaser fotografija objavila i konačan izgled svoje rally uzdanice.

Škoda Fabia R5Prema najavama, službena premijera biti će održana na sajmu automobila u Essenu, a trkaća premijera održat će se iduće godine u WRC-2 seriji. Fabia R5 zamijenit će uspješnu Fabiju S2000. Novi automobil iz Mlade Boleslavi temelji se na trećoj generaciji Fabije s karakterističnim izmjenama nužnim za potrebe rally natjecanja. Karoserija je nešto šira i viša, tu je krovni usis zraka, stražnja aerodinamična krila, veliki i lagani trkaći kotači i moćne kočnice te potpuno podesivi ovjes.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Tim stručnjaka mehaničarski je u potpunosti izmijenio Fabiju koja je dobila centralno smješten ispušni sustav te Michelin trkaće gume. Radi još bolje aerodinamike, retrovizori su minijaturni kako bi pružali što manji otpor zraka.

Iako još nisu dostupni svi podaci o pogonskom agregatu, procurile su informacije kako će novu Fabiju R5 pokretati 1.6 litreni turbobenzinac koji snagu na sva četiri kotača prenosi pet-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem. Pogonski sklop nove Fabije trebao bi bez problema pokretati 1230 kilograma težak automobil.

izvor: auto-info.hr

 

čitam...