CENTAR IZVRSNOSTI

Škola Đuro Ester dobila vrijednu informatičku opremu, ravnateljica Prelogović: Kao struka obavezni smo našim darovitim učenicima pružiti dodatna znanja

Važna je i edukacija nastavnika, odnosno učiteljski kadar koji tehnika ne može zamijeniti, jer oni će prenositi svoje znanje vezano uz definirana područja – istaknula je ravnateljica Sanja Prelogović

11:45h
0
skola duro ester knowledge well

U sklopu projekta „Knowledge Well“ nabavljeni su edukacijski materijali potrebni za rad s izvrsnim učenicima.

Gradonačelnik Mišel Jakšić danas je obišao Osnovnu školu Đuro Ester koja će zahvaljujući projektu postati centar izvrsnosti tehničkih znanosti.

S ravnateljicom Sanjom Prelogović te koordinatorima projekta u školi, nastavnicima Mihaelom Kivačem i Sašom Špoljarićem, razgledao je novu opremu.

– Osnovna škola Đuro Ester okrenula se prema matematici i informatici te mogu reći da nas sve čini ponosnima što se sve više naš osnovnoškolski sustav okreće prema STEM područjima. Ovo je samo još jedan dokaz koliko imamo odlične škole, ali i odlične učenike – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U sklopu projekta škola je dobila laptop, osobno računalo, 10 slušalica, 10 bežičnih miševa, zvučnike, fotoaparat i tripod za isti, terenski snimač zvuka, analogni sintesajzer i vokoder te držači studijske pozadine za potrebe snimanja video uradaka. Za područje matematike nabavljena je stručna literatura za rad s izvrsnim učenicima, komplet pametnih kocki, razni drveni geometrijski oblici te set prozirnih geoploča s kvadratnim poretkom.

– Oprema će poslužiti učenicima iz svih triju škola za rad u području matematike te informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Mi kao struka obavezni smo našim darovitim učenicima pružiti dodatna znanja. Važna je i edukacija nastavnika, odnosno učiteljski kadar koji tehnika ne može zamijeniti, jer oni će prenositi svoje znanje vezano uz definirana područja – istaknula je ravnateljica Sanja Prelogović.

Projektom se stvaraju uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa koji uvelike nadilaze zakonski propisane osnovnoškolske obrazovne standarde.

– U realizaciji projekta odlučili smo krenuti s nečim što je djeci poznato i zanimljivo, a to je multimedija. Da bi ih uključili u multimediju potrebni su nam bili različiti materijali koje smo u sklopu projekta dobili. Organizirat ćemo se tako da ćemo raditi s devet učenika iz tri gradske škole. Na početku ćemo raditi osnove, a nakon toga će učenici sami uz pomoć mentora raditi vlastite projekte – objasnio je jedan od koordinatora projekta Saša Špoljarić

Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu „Knowledge Well“, koji se provodi s projektnim partnerima, Gradom Hevizom i Osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha. Projekt je vrijedan gotovo 1,78 milijuna kuna od čega se na Grad Koprivnicu kao glavnog korisnika odnosi 712 tisuća kuna.