KUL HLEBINE

Školarci će u veselom kampu radionicama, igrama i pričama upoznati čaroban svijet naivne umjetnosti

Ove se godine po drugi put održava ovaj ljetni kamp. Zadovoljna sam s brojem prijavljenih. Polaznici će spavati u šatorima na livadi koja se nalazi iza Galerije, kazala je Helena Kušenić, voditeljica projekta.

13:32h
0
Mali kampisti prošle su godine naučili su zapaliti logorsku vatru te si sami ispekli večeru // Foto: Muzej grada Koprivnice

KUL Hlebine – Kultura, Umjetnost, Logorovanje, naziv je ljetnog kampa koji počinje u petak, 23. lipnja. Ove godine prijavilo se 19 školaraca u dobi od osam do 12 godina.

Djeca će imati prilike u Galeriji Hlebine upoznati se s pojmom naivne umjetnosti, Hlebinske škole i nekim od najpoznatijih imena naivne umjetnosti. Zato je naglasak kampa na učenju tehnike slikanja na staklu u suradnji sa živućim autorima, karakterističnog za naivnu umjetnost.

Radionice slikanja na staklu vode naivni slikari koji danas djeluju, a između radionica slikanja planirani su posjeti obližnjim galerijama, točnije Galeriji Josip Generalić i ateljeima naivnih umjetnika, tradicijskim igrama, običajima, narodnim predajama, pričama i bajkama te načinom prehrane i života.

– Ove se godine po drugi put održava ovaj ljetni kamp. Zadovoljna sam s brojem prijavljenih. Polaznici će spavati u šatorima na livadi koja se nalazi iza Galerije – kazala je Helena Kušenić, voditeljica projekta.

Također, fotografirat će sve što vide oko sebe te će od navedenih fotografija nastati izložba pod nazivom Život sela, koja će predstaviti i radove nastale tijekom svih radionica.

Organizator ljetnog kampa je Muzej grada Koprivnice.

čitam...