Nakon referenduma

ŠKOLE SE IZJASNILE Učitelji glasali o Plenkovićevoj ponudi i nastavku štrajka, evo rezultata iz Podravine i Prigorja

Podsjetimo, sa sindikatima u utorak navečer osobno se sastao premijer Plenković kako bi pokušao doći do dogovora s njima.

13:55h
0

Škole u Koprivničko-križevačkoj županiji danas su se glasanjem izjašnjavale jesu li za to da se prihvati posljednja ponuda Vlade sindikatima i prestane sa štrajkom ili da se štrajk nastavi.

Goran Višak, županijski povjerenik Koprivničko-križevačke županije Sindikata hrvatskih učitelja, rekao nam je kakva je situacija u osnovnim školama naše županije. Prema rezultatima koje je on dobio, očito je da podravsko-prigorski učitelji nisu nimalo impresionirani ponudom Vlade.

– Prema rezultatima, 92 posto članova sindikata u našoj županiji ne prihvaća Vladinu ponudu i za nastavak su štrajka. Također, više od 83 posto svih zaposlenika u školama za nastavak je štrajka – rekao nam je Višak.

Goran Višak, povjerenika sindikata hrvatskih učitelja // Foto: Matija Gudlin
Goran Višak // Foto: Matija Gudlin

Ono što sada slijedi je prikupljanje rezultata referenduma u cijeloj Hrvatskoj i sutrašnje vijeće sindikata na kojemu će se rezultati analizirati i odlučiti što i kako dalje.

– Ako budu rezultati takvi da je u cijeloj državi više od 50 posto zaposlenika za nastavak štrajka, on se nastavlja i idući tjedan – kaže Višak.

Naglasio je da je Koprivničko-križevačka županija čvrsto u štrajku od prvog dana i da potpora do danas nije pala, konstantno je na oko 80 posto među svim zaposlenicima.

Podsjetimo, sa sindikatima u utorak navečer osobno se sastao premijer Plenković kako bi pokušao doći do dogovora s njima. Nije im ponudio povećanje koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto, što su sindikati tražili.

– Nudimo povećanje osnovice 6,12 posto, plus od 1.12. s plaćom u siječnju dodatnih tri posto plus posebni dodatak, čime će već u veljači imati 5 posto veću plaću nego sada. Drugo, dva posto od lipnja i još jedan posto dodatak. U srpnju će imati 8 posto veću plaću nego danas. Od 1. listopada još dva posto kroz TKU, to je 10,40 posto u idućoj godini – iznio je Plenković nakon pregovora.

čitam...
Loading...