koprivnička srednja škola

Skup Društva nastavnika zdravstvene njege i Društva za povijest sestrinstva

12:39h
0
Stručni skup // Foto: KC-KŽ županija
Stručni skup // Foto: KC-KŽ županija

Vi ste najbolji primjer da medicinsko školstvo u Hrvatskoj odlično funkcionira i nadam se da će se uskoro otvoriti samostalna Medicinska škola u Koprivnici, rekao je Ivan Pal, zamjenik koprivničko-križevačkog župana.

Društvo nastavnika zdravstvene njege i Društvo za povijest sestrinstva Hrvatske udruge medicinskih sestara održali su stručni skup u Srednjoj školi Koprivnica.

Damjan Abou Aldan, predsjednik Društva nastavnika zdravstvene njege, istaknuo je kako u Koprivnici postoji tradicija obrazovanja medicinskih sestara te da je održavanje ovakvog skupa dokaz kvalitetnih ulaganja u nastavnike medicinskih predmeta.

S druge strane, Sanda Franković, predsjednica Društva za povijest sestrinstva, osvrnula se na suradnju dvaju Društava koja je u protekle tri godine bila vrlo profesionalna te se nada da će u budućnosti biti još i bolja.

– Vi ste najbolji primjer da medicinsko školstvo u Hrvatskoj odlično funkcionira i nadam se da će se uskoro otvoriti samostalna Medicinska škola u Koprivnici – rekao je Ivan Pal, zamjenik koprivničko-križevačkog župana.

Na skupu su obrađene teme poput primjerice promjene u sestrinskom obrazovanju i nastavnim kadrovima škola za medicinske sestre, proces zdravstvene njege, metodika nastave zdravstvene njege, ali i primjena informacijsko-komunikacijske tehnologije.

čitam...
Loading...