Skup radnika Podravke – pljesak za Jurčića, zvižduci Horvatovoj

14:15h
0
091217-jurcic-m

Podravkin restoran društvene prehrane bio je premali da primi sve koji su željeli prisustvovati skupu radnika. Okupljenima su se obratili članovi Uprave, predvođeni Miroslavom Vitkovićem, koji su potvrdili da je poslovanje koprivničke kompanije stabilno, a potencijalni rizici otklonjeni na najmanje godinu dana. Plaće za siječanj već osigurane, u prvom kvartalu svi će zaposlenici dobiti i 400 kuna stimulacije, a Vitković je naglasio da ni isplate ostalih plaća iduće godine neće doći u pitanje.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Zaposlenicima se obratio i predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić, koji je nekoliko puta izmamio pljesak. No na skupu je bilo i zvižduka, upućenih Kseniji Horvat. Predstavnici nezadovoljnih radnika, članovi Nezavisnog sindikata – HUS-a, SINPOD-a te liste Udruge branitelja, koji u posljednje vrijeme zahtijevaju opoziv K. Horvat s mjesta predsjednice Radničkog vijeća i predstavnice u Nadzornom odboru kompanije, na jučerašnjem skupu radnika su zatražili da cijelo Radničko vijeće podnese ostavku.

– Skup radnika nije mjesto gdje se o tome može odlučivati. Dio radnika nije dovoljno niti istinito informiran i mislim da ćemo o tim problemima morati vrlo uskoro razgovarati na nekim užim sastancima, rekla je Ksenija Horvat.

čitam...