Skupo ga koštao pokušaj podmićivanja policajca

17:15h
0
100727-policija-m
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Koprivničko-križevačka policija završila je kriminalističku obradu nad muškarcem koji je pokušao podmititi policiju u Legradu. Muškarac je vozio automobil čakovečkih registracijskih oznaka i u ulici Kralja Tomislava nije stao na znak Stop koji je policija dala svjetlećom palicom te se bez zaustavljanja udaljio.

Nakon što je naknadno pronađen utvrđeno je da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita te je odbio alkotestiranje.

– Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 49-godišnji hrvatski državljanin u četvrtak, 22. srpnja, oko 21.30 sati u Legradu, tijekom utvrđivanja prometnih prekršaja policijskim službenicima Postaje granične policije Koprivnica unatoč prethodnom upozorenju dao novčanicu od 50 eura, tražeći da ne sankcioniraju utvrđene prometne prekršaje. Novčanica je privremeno oduzeta, a osumnjičeni je uhićen, izvijestio je glasnogovornik Policijske uprave Dražen Laljek.

Radi prometnih prekršaja osumnjičeni je uz optužni prijedlog odveden na Prekršajni sud u Koprivnici, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 4.800 kuna, kaznom zatvora od 15 dana – uvjetno na godinu dana, te zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci. A zbog sumnje u kazneno djelo davanja mita, protiv osumnjičenog slijedi posebno izvješće USKOK-u redovnim putem.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr