ehf kup

Slabim izdanjem u Danskoj Podravkašice si zadale težak zadatak uoči uzvrata u Koprivnici

Zicer za smanjenje zapucala je Karlovčan u 13. minuti,a sudačka dvojka pokazala je naklonost domaćim rukometašicama kada već u idućoj minuti ne isključuje zadnju igračicu koja je zaustavila Milosavljević da zabije polukontru, nego je dobila samo žuti karton.

20:29h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Herning Ikast Handbol ime je danskog kluba koji je danas ugostio našu Podravka Vegetu. Na rasporedu je bila dugoočekivana četvrtina finala EHF kupa. Na put se otišlo dva dana ranije kako bi se igračice što bolje aklimatizirale na danski zrak.

Puna dvorana očekivano je bila na strani domaćih rukometašica, a svaki dobar potez popraćen je velikim pljeskom i uzvicima. U koprivničkoj momčadi priželjkivali su aktivan rezultat kako bi odluka pala u Koprivnici. Saračević je krenuo s Ihnjevom, Milosavljević i Ježikovom u vanjskoj liniji.

Podravkašice nisu dobro krenule u susret, jer Saračević je bio primoran zvati time-out već u osmoj minuti kad je rezultat bio 6-2 za Ikast. Minuta odmora nije donijela vidljivu promjenu, gol razlika se nije smanjila, pa je tako nakon prvih 10 min Ikast imao četiri pogotka prednosti. Pokušavala je Ihnjeva, jedina prava vanjska šuterica Podravke, ali je ‘prokužena’ nakon nekoliko pokušaja.

Foto: Facebook RK Podravka Vegeta

Zicer za smanjenje zapucala je Karlovčan u 13. minuti,a sudačka dvojka pokazala je naklonost domaćim rukometašicama kada već u idućoj minuti ne isključuje zadnju igračicu koja je zaustavila Milosavljević da zabije polukontru, nego je dobila samo žuti karton. Uslijedile su sjajne tri minute koprivničkih rukometašica pa su s tri pogotka smanjile na 8-6. Nije potrajalo, uskoro je bilo +5 za Ikast. Na poluvrijeme se otišlo s pet razlike za domaćina, 17-12. U posljednjih pet sekundi primljen je gol, a Saračević je uzrujan odmah krenuo put svlačionice.

U drugi dio krenulo se s Ihnjevom, Čigirinovom i Milošević u vanjskoj liniji, no već u prvom napadu pogreška i novi gol u mreži gošći. Previše pogrešnih dodavanja i loš pucački dan Čigirnove iz igre značili su +8 nakon nešto više od pet minuta drugog dijela. I vrijeme za novi time-out. Da bi se možda nešto moglo izvući izgledalo je kad je ušla Lea Franušić.

Foto: Facebook RK Podravka Vegeta

Do 42. minute smanjen je rezultat na 23-18. Nažalost, opet se dogodilo slabije razdoblje kada Dankinje odlaze na sedam pogodaka razlike. U posljednjim minutama utakmice nije viđeno ništa bolje izdanje Podravkašica, pa je tako konačan rezultat bio 34-26.

Podsjetimo, predvođene Saračevićem Podravkašice su napravile sjajnu stvar, vratile su europski rukomet u Koprivnicu, izborile su prvo Ligu prvakinja, zatim su kao prve prošle skupinu EHF kupa. Tko bi to očekivao nakon proteklih nekoliko sezona bez Europe?

Uzvrat u Koprivnici na rasporedu je iduće nedjelje u 17 sati. Dođite i podržite Podravkašice u što većem broju. Nije gotovo dok ne bude gotovo. 

EHF kup, 1. utakmica četvrtfinala, 19 sati

Herning-Ikast – Podravka Vegeta 34-26

HERNING IKAST: Ryde 4, Englert 7;Moller, Troelsen, Fauske 9(2), Iversen 3, Gantzel Pedersen, Friis 10(1), Bjerregaard, Jakobsen 3, Pedersen, Loeseth 2, Burgaard 6

PODRAVKA VEGETA: Tucaković 1, Risović 8, Ećimović 1; Zadravec 3, Turk 2 ,Holešova 1 , Karlovčan 1, Jandrašić, Milošević 1, Džono 1, Milosavljević 3, Franušić, Chigirinova 2 (2), Ikhneva 7, Debelić 5, Yezhykava.

Loading...