pala je presuda

Slađana Brkić, žena koja je nožem ubila svojeg partnera, osuđena je na 10 godina zatvora

Ujedno, Slađana će morati na psihijatrijsko liječenje u vrijeme izdržavanja kazne, a uračunava se i vrijeme provedeno u pritvoru.

10:12h
0
Foto: Matija Gudlin

Slađana Brkić (28), žena koja je nožem u srce ubila svojeg partnera Dejana Slivara, danas je osuđena na kaznu od 10 godina zatvora, što nije maksimalna kazna za ovakav čin.

Sudac Igor Pavlic pročitao je presudu na Županijskom sudu u Varaždinu, gdje se Slađani sudilo za ovo krvavo ubojstvo. Ujedno, Slađana će morati na psihijatrijsko liječenje u vrijeme izdržavanja kazne, a uračunava se i vrijeme provedeno u pritvoru. Presuda je nepravomoćna i druga strana ima pravo žalbe.

MARKETING EPODRAVINA.HR

U tijeku je izlaganje obrazloženja presude, a obrana je inače Slađanu branila tezom da ju je partner zlostavljao te je ona u tom trenutku ‘pukla’, nakon višegodišnjeg zlostavljanja.

Njihova je teza bila da je ovdje riječ o usmrćenju, blažem ubojstvu, odnosno kad počinitelj o tome odluči na mah i kad te druga strana dovede u takvo stanje da poduzmeš taj čin.

Suđenje je bilo skriveno od očiju javnosti, ponajviše zbog svjedočenja Dejanove djece pred kojima ga je usmrtila.

Slađana Brkić // Foto: Matija Gudlin

Osim njih, svjedočili su i brat žrtve, Davor Slivar, načelnik Gole Stjepan Milinković, liječnik Doma zdravlja, sestra, majka i prijateljica optužene.

Bili su ispitani kako na okolnost samog djela, tako i na okolnosti koje se odnose na subjektivni odnos optuženice prema djelu. O Slađaninom je stanju govorila i psijatrijska vještakinja.

Podsjetimo, one je 15. veljače, u dnevnoj sobi obiteljske kuće u Goli, kuhinjskim nožem zadala dva uboda u prsni koš svog 46-godišnjeg izvanbračnog supruga Dejana Slivara i nanijela mu ubodnu ranu srca uslijed koje je nesretnik preminuo.

Foto: Matija Gudlin

Ovom su krvavom ubojstvu, koji je šokirao cijelu zemlju, svjedočila maloljetna djeca koje je Slađana zaključala u kuću, dvoje njegove i jedno njeno, dok je njegova najstarija kćer trčala po pomoć.

Slađana je bila i trudna te je, kako smo prvi izvijestili, rodila djevojčicu u istražnom zatvoru. Ujedno je postala prva žena koja je rodila u zatvoru, a dijete joj je oduzeto.

Dejan je sa Slađanom koja je inače iz Rijeke, bio u vezi. No posvađali su se i ona je otišla, a prije nego je počinila ubojstvo, vratila se s vlastitim djetetom i u visokom stupnju trudnoće.

 

čitam...