Slaven Belupo bolji od austrijskog Mattersburga

16:53h
0
slaven

090206-slaven-mZanimljivu utakmicu odigrao je Slaven Belupo protiv pretposljednjeg austrijskog prvoligaša Mattersburga, a zahvaljujući pogotku u posljednjim trenucima koprivnički su nogometaši ostvarili i prvu pobjedu na pripremama u Turskoj.

Farmaceute je s dva rana pogotka u vodstvo doveo Bojan Vručina, Austrijanci su izjednačili s dva gola Lindnera, no pobjedu je Slavenu u sudačkoj nadoknadi osigurao Mateas Delić.

Mile Petković Austrijancima je suprotstavio jaku postavu – na vratima je bio Delić, u obrani Purić, Rogulj, Kokalović i Čaval. Izostao je bolesni Šafarić, pa su u vezi zaigrali Gregurina, Jajalo i Bilen, a u napadu Vručina i Jurić. Zbog ozljede Čavala u završnici prvog dijela na lijevi bok ušao je Maras, a u nastavku su Farmaceuti imali još par izmjena. Zanimljivo je bilo vidjeti Gregurinu na desnom boku obrane, no očito je da taj mladi veznjak ipak ne može dobro obavljati defenzivne zadatke, po njegovoj strani pala su oba pogotka Mattersburga.

Slaven je vrlo rano došao do vodstva od dva pogotka razlike. Za 1:0 pogodio je Vručina glavom nakon ubačaja Bilena, lopta se od desne vratnice odbila u mrežu. Samo dvije minute kasnije pogriješila je obrana Mattersburga, lopte se dokopao Vručina, ‘okrenuo’ Sedloskog i Mravca te precizno pogodio za 2:0. Pokušavali su Austrijanci smanjiti vodstvo, koristeći bivšeg njemačkog reprezentativca Carstena Janckera kao najjači napadački adut, no njega je uspješno zaustavljao hrvatski mladi reprezentativac Elvis Kokalović.

U 51. minuti moglo je biti i 3:0, no vratnica je zaustavila udarac Jurića. Iz igre je u 61. minuti morao Makedonac Naumoski, koji je pretjerao s iskazivanjem nervoze nakon što je u prekidu igre udario Rogulja. Sudac je dozvolio uvođenje rezervnog igrača. Mattersburg je u završnici dva puta probio lijevu stranu i preko Lindnera došao do izjednačenja, no koprivnička je momčad na kraju ipak stigla do prve pobjede na turskim pripremama.

Gregurina je probio desnu stranu, a Jakšinić je poslužio Delića koji precizno pogađa za konačnih 3:2.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

SLAVEN BELUPO – MATTERSBURG 3:2 (2:0)

ANTALYA – Igralište Sportskog centra Mardan. Gledatelja 20. Sudac: Karayakuplu (Turska).

SLAVEN BELUPO: Rodić – Purić (od 66. Jakšinić), Rogulj (od 62. Lapić), Kokalović, Čaval (od 40. Maras) – Poldrugač – Gregurina, Jajalo, Bilen (od 69. Delić) – Jurić (od 71. Kresinger), Vručina. TRENER: Mile Petković.

MATTERSBURG: Borenitsch (od 46. Bliem) – Pauschenwein, Sedloski, Mravac (od 54. Pöllhuber), Rath – Atan, Seidl (od 73. Malic), Velicky, Mörz (od 80. Salamon) – Lindner, Jancker (od 54. Naumoski, od 61. Doleschal). TRENER: Franz Lederer.

STRIJELCI: 1:0 Vručina (7), 2:0 Vručina (9), 2:1 Lindner (75), 2:2 Lindner (89), 3:2 Delić (90).

CRVENI KARTON: Naumoski (61).