Slaven Belupo // Čelnici traže kandidate za Čačićevog nasljednika, pola momčadi bez ugovora

10:15h
0
Muzafer Ejupi sa Slavenom ima ugovor još dvije godine // Foto: Koprivnica.net

Prioritet vodstva Slavena Belupa je pronalazak novog trenera, jer Ante Čačić na kraju sezone definitivno odlazi. Kako se moglo načuti u kuloarima oko stadiona, Čačić je zbog navodnog manjka ambicija koprivničkog kluba odlučio potražiti neki drugi izazov i po svemu sudeći to će biti zagrebačka Lokomotiva.


Po kafićima se naklapa o imenima (najčešće se tu vrte već dobro poznata imena Josipa Omrčena-Čeke, Roya Ferenčine, Krune Jurčića itd.), ali iz kluba zasad ni u neslužbenom obliku nije procurilo niti jedno trenersko ime koje bi moglo dobiti prvu momčad u ruke. U toku je postupak ”filtriranja” imena, a kad se iskristaliziraju dva-tri kandidata, sastat će se čelnici i izabrati rješenje koje smatraju najboljim.

Trebat će to napraviti što brže, jer već 10. lipnja treba početi pripreme za novo prvenstvo koje kreće u prvoj polovici srpnja. Nakon izbora trenera morat će se vodstvo kluba ozbiljno pozabaviti i igračkom problematikom, jer dosad nije napravljeno baš puno po tom pitanju, a bez ugovora u lipnju ostaje pola momčadi, odnosno 12 igrača.

Davor Vugrinec završava karijeru, a Petar Mišić i Filip Mihaljević vraćaju se s posudbe u Dinamo. Ivan Kardum i Goran Paracki imaju ugovore po modelu 1+1 te ih se može zadržati još godinu dana. Edson i Marko Mirić gledaju prema inozemstvu, imaju kvalitetu koju mogu unovčiti bolje nego što to trenutno čine u Slavenu Belupu. Po svemu sudeći odlazi Ivan Parlov koji je imao vrlo skromnu minutažu, a klub bi želio zadržati i standardne stopere Matu Grgića i Ivana Fuštara. Zasad nije poznato ni što će biti sa Stjepanom Gengom i trećim vratarom Antunom Markovićem, kojima također prestaju ugovorne obveze u lipnju.

TRAJANJE UGOVORA SLAVENOVIH IGRAČA

DO LIPNJA 2015: Mato Grgić, Edson, Ivan Fuštar, Ivan Kardum (1+1), Goran Paracki (1+1), Marko Mirić, Antun Marković, Stjepan Geng, Ivan Parlov, Petar Mišić (posudba), Filip Mihaljević (posudba), Davor Vugrinec.

DO LIPNJA 2016: Špiro Peričić, Vedran Purić, Ljuban Crepulja, Mario Gregurina, Filip Ozobić, Mateas Delić.

DO SIJEČNJA 2017: Dominik Picak.

DO LIPNJA 2017: Petar Lela, Muzafer Ejupi.

DO LIPNJA 2018: Nikola Jambor, David Arap, Petar Brlek.

čitam...