Slaven Belupo na Poljudu: Hajduk je Hajduk, kaže Ferenčina

13:16h
0
Roy Ferenčina pokazuje kako // snimio Ivo Čičin-Mašansker

Hajduk i Slaven Belupo sastat će se u utakmici 9. kola 1. HNL u nedjelju u 20 sati na Poljudu u Splitu. Bit će to njihov 36-i prvenstveni susret, na Poljudu 20-i. Nije dosad Slaven Belupo imao previše sreće u Splitu: od 19 utakmica, 15 puta su dva boda pripala Hajduku, četiri utakmice završile su neriješeno, a koprivnički klub nije pobijedio ni jedanput.

U Koprivnici je situacija izjednačena: Slaven Belupo pobijedio je pet puta, Hajduk četiri, a sedam puta igralo se neriješeno. U Koprivnici su pala 33 gola – 17 je dao Hajduk, 16 Slaven Belupo, u Splitu ih je palo 45, ali je čak 38 dao Hajduk. Plavi iz Koprivnice samo sedam. I za one koji vole statistiku: ukupno je odigrano 35 utakmica, 19 je pobijedio Hajduk, pet Slaven Belupo, a 11 je završilo neriješeno.

Zasad relaksirani: Roy Ferenčina i Tomislav Bušić na presici // snimio Ivo Čičin-MašanskerTrener Slavena Belupa Roy Ferenčina ne bi imao ništa protiv ni da nakon nedjelje bude u zbroju 12 neriješenih.

Jer:

– Hajduk je Hajduk. Hajduk je lagani favorit na Poljudu. U Koprivnici je druga stvar. Prednost Hajduka pokazuje i aktualna prvenstvena tablica. No, i mi imamo srce, ne predajmo se, vjerujem u svoje igrače i u dobar rezultat. A to je i neriješeni ishod – rekao je Roy Feremčina na presici održanoj u petak. Roy Ferenčina, kao bivši igrač i sadašnji trener u usponu, cijeni suparnika, a osobito kad se radi o jednom od dva naša najbolja kluba.

Slaven Belupo je u petak prije podne uvježbavao Ferenčinine taktičke zamisli. Malo smo virnuli i bome pravo je čudo što Roy nije ”izgubio grlo”, jer je cijelo vrijeme glasno tumačio što i kako, raspoređivao igrače, uvježbavao šablone.

A njegove zamisli, prema koncepciji jedanaestorice u petak, trebali bi sprovesti: Rodić – Purić, Kokalović, Maras, Pilipović – Gregurina. Brezovec, Poljak – Mujanović, Benko – Bušić.

No, u Split putuju i Pelin Grgić, Milardović, Glavica, Havojić, Mamić i Vojnović. Nikad se ne zna što donosi novi dan…

– Ne razmišljam o obrani Hajduka, neka oni razmišljaju o meni – kaže napadač Tomislav Bušić, koji se vraća svojemu Splitu i garantira na tribinama i splitsku potporu: barem dvadesetak Dalmatinaca navijat će za Slaven Belupo. Pogađate: Bušićeva bliža i daljnja obitelj. A Tomo se namjerava revanširati golom. Zapravo rado bi zabio, u zadnja dva kola nije.

Vježbom do uspjeha: trening u petak // snimio Ivo Čičin-Mašansker– Nije važno tko zabije gol, glavno je da se postigne dobar rezultat. Svi su uvjeti tu, igrat ćemo na dobrom travnjaku. Veselim se nedjeljnom susretu. Nećemo biti laki zalogaj. Nisam zabio na zadnjoj utakmici. Splet je to okolnosti: u početku priznaju gostu nepostojeći gol, a onda se svi suparnici povuku u obranu i teško je probiti takav bedem.

Bušićeve riječi moći ćemo provjeriti i na televizijskom prijenosu na MAXtv, Arenasport 1, u nedjelju u 20 sati. Pravdu će dijeliti glavni sudac Ante Vučemilović iz Osijeka. prvi pomoćnik bit će Dalibor Conjar, također iz Osijeka, drugi Igor Krmar iz Zagreba. Četvrti sudac također je iz Osijeka, Andrej Burilo. Delegat je Vlado Šobota iz Zagreba, a kontrolor Šime Vukić iz Rijeke.