HT PRVA LIGA

Slaven Belupo na Rujevici, gdje Rijeka nije pobijedila 125 dana, traži izlaz iz teške situacije, Božić: Iza nas je crna rupa

Koprivničanci i Riječani sutra igraju jednu, a već u srijedu drugu međusobnu utakmicu. U prvoj je, pak, pobjeda pripala riječkome sastavu.

19:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Dvostruki je program Slaven Belupo odradio protiv Dinama. Dani pred koprivničkim prvoligašem sada donose novi ogled, odnosno dvogled. Protivnik je Rijeka, s kojom će sutra u 18 sati, u sklopu 25. kola HT Prve lige, igrati na Rujevici. Pet dana kasnije, u srijedu, isti će protivnik doći na Gradski stadion Ivan Kušek Apaš kako bi odradio zaostalo, 16. kolo.

Upravo su ranije odgođene utakmice Riječanima stvorile probleme. Donedavno momčad trenera Simona Rožmana nije se najbolja snašla u zgužvanom rasporedu drugoga dijela sezone, izgubivši korak za glavnim konkurentima s vrha, što je bio povod odlaska slovenskog stratega. Zamijenio ga je Goran Tomić, bivši trener Lokomotive. S njime na klupi, izbacili su Osijek u Hrvatskome kupu te izgubili od Hajduka u prvenstvu.

– Čeka nas izrazito bitna utakmica. Prošlo je dosta vremena otkako je Rijeka pobijedila na domaćem terenu. Moramo napraviti sve kako bismo osvojili tri boda. Slaven Belupo je izrazito neugodna ekipa, kao i više njih u HNL-u koje se ne može olako shvatiti. Potrebni su maksimalna koncentracija i priprema. Znamo njihove kvalitete i mane, radili smo kako bismo ispravili svoje nedostatke iz zadnje utakmice. Očekujem tri boda. Atmosfera je odlična, zadovoljan sam kako se trenira. S optimizmom gledamo na sljedeći period. Imamo malih problema, nadamo se kako će Velkovski ući u kadar, a Escoval je upitan – rekao je Tomić za klupski YouTube kanal.

Foto: Ivan Balija
Tomislav Stipić // Foto: Ivan Balija

A kada kaže kako Riječani dugo nisu uzeli trobod na vlastitome travnjaku, zapravo, prema podacima sa službene stranice, misli na 125 dana. Usto, 443 minute nisu postigli ni pogodak. S druge strane, prvi i jedini ovosezonski ogled sutrašnjih protivnika pripao je Rijeci (2-0).

– Očekujemo intenzivnu utakmicu. Rijeka je poznata po ogromnoj kvaliteti kada dođe na protivničku polovicu. Nužno će za nas biti održati stabilnost, biti kompaktni i solidarni, pripremiti se na red, rad i disciplinu i iskoristiti šanse koje ćemo sigurno imati kao i u svakoj utakmici. Kolektiv, timski duh i red, rad i disciplina! – rekao je, pak, Stipić u najavi utakmice.

Slaven Belupo - Lokomotiva // Foto: Ivan Balija
Tomislav Božić // Foto: Ivan Balija

Slavenov branič Tomislav Božić najavio je kako žele vratiti stil igre po kojemu su bili prepoznatljivi. Posljednja pobjeda Slavena datira s kraja siječnja i slavlja nad Varaždinom (2-0) u 19. kolu.

– Definitivno želimo na Rujevici napraviti dobar rezultat jer smo, nažalost, došli u situaciju u kojoj protiv svakog protivnika moramo tražiti bodove. Naša ekipa je dobra i kvalitetna, ali iza nas je određena crna rupa u kojoj nismo napravili onoliko koliko smo mogli. Dosta je utakmica pred nama i smatram da kvalitetnim timskim radom možemo napraviti puno dobrih stvari – zaključio je Božić.

HT Prva liga, 25. kolo, petak 12. ožujka, 18 sati, Rujevica:

Rijeka – Slaven Belupo