Odluka uprave

Slaven Belupo ima novog trenera, poznato prvoligaško ime sletjelo u Miškininu

Trenersku je karijeru započeo 2004. godine. Bio je trener vratara u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

09:42h
0
Tomislav Ivković
Foto: Ivan Brkić

Tomislav Ivković novi je trener Slaven Belupa. Na današnjoj  telefonskoj sjednici uprave Slaven Belupa Ivković je izabran kao nasljednik Željka Kopića.


Novi će se trener predstaviti igračima na današnjem prijepodnevnom treningu.

Kako navode u prioćenju iz uprave kluba, u iznimno bogatoj karijeri Tomislav Ivković ostvario je brojna sportska postignuća.

Prvoligaški nogomet je počeo igrati u zagrebačkom Dinamu 1978. godine. Karijeru igrača nastavio je potom i u brojnim europskim klubovima – NK Dinamo Vinkovci, FK Crvena Zvezda Beograd, FC Tirol Innsbruck, FC Wiener Sportclub, KRC Genk, FC Sporting Lisabon, FC Estoril. FC Vitoria De Setubal, FC Belenenses te FC Salamanca. Odigrao je čak 494 klupske utakmice.

Od 1983. do 1991. odigrao je 38 utakmica za reprezentaciju, a rekorder je i po broju klubova iz kojih je pozivan u reprezentaciju. Sudjelovao je na olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. gdje je naša reprezentacija osvojila broncu.

Trenersku je karijeru započeo 2004. godine. Bio je trener vratara u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Potom je radio kao pomoćni trener u iranskom Persepolisu, a samostalno je u Prvoj HNL vodio čakovečko Međimurje te zagrebačku Lokomotivu.

– Bogato, kako igračko, tako i trenersko iskustvo odlika je novog trenera, izjavio je predsjednik Uprave Kluba, Hrvoje Kolarić. Ne sumnjam da će pod njegovim vodstvom ekipa živnuti. Vjerujem da ćemo duh zajedništva i pobjede vrlo brzo ponovo osjetiti kod naših igrača. To nam je i bio cilj – rekao je Hrvoje Kolarić.

čitam...