Slaven Belupo predstavio pojačanja za europske ambicije

16:24h
0
pojacanja

100623-pojacanja-mTrener Mile Petković i šestorica novih igrača su pojačanja Slavena Belupa za novu sezonu, u kojoj Farmaceuti opet imaju europske ambicije.

Do sad su ugovore s koprivničkim prvoligašem potpisali vratar Adis Nurković, branič Tomislav Labudović, vezni igrači Davor Bagarić, Josip Milardović i Stjepan Poljak te napadač Tomislav Bušić.

Klub su napustili lijevi bočni Kristijan Čaval, napadač Mario Jurić te veznjaci Srebrenko Posavec i Nikola Šafarić, a očekuje se da će ovih dana ispisnicu dobiti i vratar Tomislav Pelin.

– Mislim da imamo dobre osnove za nadu u dobar rezultat i u idućoj sezoni, a ne treba bježati od toga da je to ponovna želja za izlaskom u Europu. Uz ovih šest pojačanja, priključili su se i naši mladi igrači, konkurencija će sigurno biti dobra za svaku poziciju. Još jednom zahvaljujem dečkima što su došli, s nikim nismo dugo pregovarali, poklopile su nam se želje. Nadam se da će ih ova sredina dobro prihvatiti, kao i sve do sad, i da ćemo svi zajedno napraviti dobar rezultat – izjavio je direktor Slavena Belupa Robert Markulin na službenom predstavljanju novih igrača u Plavom salonu Gradskog stadiona u Koprivnici.

 

Josip Milardović (28), vezni igrač (Osijek, Međimurje, Cibalia):

– Privukla me ambicija Slavena Belupa da izbori Europu, žao mi je što ove sezone to nisu uspjeli. S direktorom Markulinom brzo sam se dogovorio, i moja je želja izboriti Europu i opet igrati europske utakmice, kao što sam ih igrao i u Osijeku. Imamo dobru ekipu, možemo igrati kvalitetan nogomet u Hrvatskoj, a isto tako u Europi.

 

 

100623-busic-mTomislav Bušić (24), napadač (Hajduk, Dinamo Kijev, Maccabi Petah Tikva):

– U Izraelu sam u prvenstvu postigao samo jedan pogodak, no, igrao sam sam u napadu, ekipa je bila defenzivno orijentirana. Da je bilo malo više sreće, postigao bih više pogodaka. Vjerujem u sebe, imamo dobru ekipu i mislim da mogu zabiti dosta golova, samo da ne bude ozljeda.

 

 

100623-nurkovic-mAdis Nurković (24), vratar (Jedinstvo, Naftaš Ivanić, Slavonija, Cibalia, Travnik):

– Iako su mu bosanski mediji selili u mnoge klubove, istina je da sam bio u Wisli Krakow, a nakon 20 dana priprema ipak nisam zaključio transfer. No, sad je to sve iza mene, potpisao sam na dvije godine ugovor sa Slavenom Belupom i sretan sam zbog toga. Prošao sam sve mlade selekcije Bosne i Hercegovine, a bio sam i u sastavu seniorske reprezentacije. I ja vjerujem u visok plasman.

 

100623-poljak-mStjepan Poljak (26), vezni igrač (Dinamo, Inter, Slaven Belupo, Eskisehirspor):

– Turski Eskisehirspor nije izvršavao obveze iz ugovora prema meni, zato sam ih dao na arbitražu, sad Fifa rješava taj spor. Na zimu sam se dogovorio s Rijekom, u međuvremenu se pojavila Kina, išao sam u Shangai kod Ćire Blaževića, ali transfer nije realiziran. U međuvremenu je istekao prijelazni rok, pa više nije bilo mogućnosti za pronalazak novog kluba, Pauzirao sam jednu sezonu, to zasad ne osjećam na treninzima, no vidjet ćemo kako će biti kad dođu utakmice.

 

100623-bagaric-mDavor Bagarić (25), vezni i lijevi bočni (Cibalia):

– Stvarno sam jako zadovoljan, klub je odlično posložen, a dečki u svlačionici su prava klapa, to sam vidio odmah nakon prvog treninga. Presretan sam što sam došao ovdje, nadam se da možemo biti među prve četiri ekipe i izboriti Europu.

 

 

 

100623-labudovic-mTomislav Labudović (25), stoper i desni bočni (Zagreb, Šibenik, Inter):

– Dobro poznajem trenera Milu Petkovića, koji me prvu sezonu vodio u Zagrebu. Ništa se kod njega nije promijenilo, i dalje je sve isto, vladaju red i disciplina, puno se trenira. Uglavnom, bit ćemo spremni.