HT PRVA LIGA

Slaven Belupo pretposljednjoj Lokomotivi bježi pet bodova, a sutra igraju međusobno, Stipić: U sportu nije zdravo biti zlopamtilo

Prvi ogled ovih momčadi završio je podjelom bodova (0-0), u drugome je pobijedila Lokomotiva (2-1), dok je u trećem ponovno svakome pripao po bod (0-0)

20:00h
0
Slaven Belupo - Lokomotiva // Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Svega četiri kola ostala su do kraja sezone HT Prve lige. Sljedeće, 33. kolo otvorit će se ogledom Lokomotive i Slaven Belupa, što je na rasporedu sutra u 15 sati. Igra se u Zagrebu.

Dok su Farmaceuti sedmi s 31 bodom, Lokomotiva je deveta s 26. Podsjetimo, na samome dnu je Istra 1961 s 25 bodova, osmi je Varaždin s 27, a šesti Šibenik s 32. Dakle, još nije poznat putnik u Drugu HNL.

Iako se čini kako će Slaven izbjeći to posljednje mjesto, valja biti na oprezu. A upravo protiv Lokomotive – koju vodi trener Samir Toplak, nazovimo ga specijalist za preživljavanje u najvišem rangu domaćeg nogometa – bodovi su posebno važni.

Trener koprivničkog prvoligaša Tomislav Stipić u najavi utakmice za službene klupske stranice kazao je kako su utakmice sa sutrašnjim protivnikom “tradicionalno uzbudljive.”

Tomislav Stipić // Foto: NK Slaven Belupo

Prvi ogled ovih momčadi završio je podjelom bodova (0-0), u drugome je pobijedila Lokomotiva (2-1), dok je u trećem ponovno svakome pripao po bod (0-0)

– U sportu nije zdravo biti zlopamtilo ili željeti osvetu da bi se povećao motiv. Imamo svoj put i našu etapu do zajedničkog cilja. Za taj zadatak imam ekipu koja je spremna odgovoriti na sve prepreke na tom putu – rekao je Stipić, osvrnuvši se i na rasplet natjecanja.

– Teško je odgonetnuti unaprijed. Previše je slučajnosti u nogometu da bih ja kao trener bio blizu istine s mojom prognozom. To ostavljam publici diljem Hrvatske koja uistinu u ovoj sezoni uživa u zanimljivom i nepredvidljivom HNL-u – zaključio je Stipić.

HT Prva liga, 33. kolo, petak 7. svibnja, 15 sati, Zagreb:

Lokomotiva – Slaven Belupo

čitam...