PRVA HNL

Slaven Belupo u derbiju začelja protiv suparnika koji ga je već šokirao, Zekić: Sami smo se doveli u ovu situaciju

Uz Bogojevića, u kadru neće biti Kvržića i Grgića. S druge strane, vraćaju se Božić, Hlevnjak i Paracki.

17:30h
0
Zoran Zekić // Foto: Mateo Alečković

Svega par sati nakon što je u 7. kolu Benedik Mioč naciljao rašlje vratiju Ivana Čovića, Dean Klafurić dobio je otkaz, napustivši klupu Slaven Belupa. Naslijedio ga je Zoran Zekić koji je svoju premijernu pobjedu u Prvoj HNL čekao do 14. kola i rušenja Hajduka na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš. Podsjetimo, jedino slavlje u prvenstvu za vrijeme Klafurića jest ono nad Dinamom.

Nakon reprezentativne pauze, sutra će u 18 sati u Kranjčevićevoj u sklopu 16. kola drugu međusobnu utakmicu igrati Hrvatski dragovoljac kao domaćin te Slaven Belupo kao gost.

Vraćaju se Božić, Hlevnjak i Paracki, ozlijeđeni su Bogojević, Kvržić i Grgić

– Iskoristili smo protekla dva tjedna maksimalno koliko smo mogli. Nažalost, imali smo nesreću, ozlijedio nam se Bogojević protiv Rudeša. Izgleda da ga neće biti do proljeća. Imamo dosta nesreće s tim mehaničkim ozljedama na koje ne možemo utjecati. Ali, što je tu je. Idemo u Zagreb odigrati jednu jako bitnu utakmicu – poručio je Zekić za službene klupske stranice.

Uz Bogojevića, u kadru neće biti Kvržića i Grgića. S druge strane, vraćaju se Božić, Hlevnjak i Paracki.

– Brojčano nas je više i to su dobre vijesti, ali znamo da se Paracki vraća nakon duljeg vremena, nije u natjecateljskom ritmu. Božić i Hlevnjak duže treniraju, ali također imaju pauzu iza sebe. Moramo pronaći najboljih 11 u ovome trenutku i pokazati koliko nam je bodovno i u svakom drugom smislu važna sutrašnja utakmica – rekao je.

Iako je poraz protiv Dragovoljca, novopečenog prvoligaša, promatran kao katastrofa nakon koje je, eto, Klafurić postao bivši, trenutna bodovna situacija kaže kako sutrašnje suparnike dijele svega tri boda. Jedni su posljednji, drugi pretposljednji. Farmaceutima predstoji važna utakmica u borbi za ostanak.

– Svaka utakmica nosi svoj pritisak pa tako i ova. Da smo osvojili koji bod više, što mislim da smo trebali, bilo bi drugačije, ali to je što bi bilo kad bi bilo, tako da nije bitno. Sami smo se doveli u ovu situaciju i sami se iz nje moramo izvući. Dragovoljac ima svoj sistem igre, jako su čvrsti i imaju odličnu tranziciju. Moramo biti oprezni, ali moramo i željeti nametnuti svoju igru – zaključio je.